Herman van der Meij van Diageo zou alle proeverijen blind willen geven

Nieuws
zondag, 10 september 2023 om 17:00
mortlach
Als het aan Herman van der Meij, Luxury & Scotch Whisky Ambassador Benelux bij Diageo, ligt mogen alle whisky tastings gewoon blind gegeven worden. Hij is van mening dat mensen dan heel anders naar whisky gaan kijken.
Van der Meij heeft al heel wat tastings in zijn leven gegeven, waar hij enorm veel plezier mee beleeft. Al is er één ding wat hem opvalt tijdens deze proeverijen, maar ook whiskyliefhebbers in het algemeen, en dat is dat het soms net een ‘verpiswedstrijd’ is. Mensen die continu de meest decadente whisky’s willen drinken én van mening zijn dat dit de beste whisky’s zijn.

Alleen maar Brora en Port Ellen of ook iets anders?

Zo vertelt hij dat hij ooit iemand kende die alleen maar Brora’s en Port Ellen wilde drinken. Dan is Van der Meij van mening dat een Mortlach niet voor zo’n persoon is gemaakt. Terwijl voor veel andere mensen een Mortlach whisky juist betekent dat je waar krijgt voor je geld. ‘Ik zou sowieso alle proeverijen blind willen geven. Dan weet ik zeker dat heel veel mensen een ander oordeel hebben, want nogmaals: het blijf een verpiswedsrijd.’

Staar je niet blind op leeftijd

Zijn mening sluit aan bij Matt Don Griot, brand ambassador van Pernod Ricard. Ook hij zegt dat mensen zich niet blind moeten staren op de leeftijd van een fles. Zo liet hij in een reactie aan Whisky Monkeys weten: ‘Ga je niet blindstaren op leeftijd. Want leeftijd zegt niet per se iets over de kwaliteit van de whisky. Ik heb veel whisky’s gehad binnen hetzelfde merk, waarvan ik de jongere beter vond dan de oude. Het is persoonlijke smaak. Maar leeftijd betekent alleen dat de whisky meer invloeden van een vat meekrijgt, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de whisky.’

Whisky-verrassing

Van der Meij deelt die mening ook en vindt dat er meer dan genoeg prachtige merken in het portfolio van Diageo zitten. Ondertussen kan hij ook onder de indruk zijn van andere whisky's. Zo vindt hij de Kavalan Solist een prachtige whisky; een sherrybom die in veel minder tijd gemaakt wordt dan dit in Schotland gebeurt.
Meer weten over Van der Meij? Lees dan het exclusieve interview dat wij onlangs met hem hadden.
Whisky Scheurkalender 2024 Image
Whisky Scheurkalender 2024
EUR15.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS