Nieuwe Kingsbarns Bell Rock 2023 whisky vereist een druppeltje water

Nieuws
door Monkey
dinsdag, 22 augustus 2023 om 17:00
bell rock 2023 whisky
De Kingsbarns Distillery in de Schotse Lowlands heeft de terugkeer van een gelimiteerde whisky aangekondigd. Het gaat om de Bell Rock whisky die nu een 2023 editie krijgt. Deze editie van de whisky kun je het beste met een druppeltje water drinken.
De nieuwe Bell Rock 2023 whisky is namelijk op vatsterkte gebotteld. Waar het alcoholpercentage van de eerste Bell Rock expressie nog op 46 procent ABV gebotteld is, is dat bij de 2023 variant 61,1 procent. Daarmee is het een van de sterkere Kingsbarns whisky’s tot nu toe. Ter vergelijking: de Kingsbarns Balcomie Cask Strength Edition is op ‘slechts’ 59,9 procent ABV gebotteld.

Wat is de Kingsbarns Bell Rock 2023 Cask Strength whisky?

De Bell Rock 2023 Cask Strength whisky is geproduceerd met gerst uit de regio Fife, waar ook de distilleerderij ligt. De drank heeft in twee verschillende soorten vaten gerijpt. 30 Procent van deze single malt is in oloroso sherry butts gegaan en de overige 70 procent mocht rijpen in ex-bourbon vaten. Deze rijping heeft de gelimiteerde Kingsbarns whisky uiteindelijk florale en pittige tonen opgeleverd.
William Wemyss, directeur van Kingsbarns Distillery, vertelt dat het een geweldige whisky is geworden die zich perfect leent voor na het diner. De reden hiervoor is dat de dram een ontzettend complex smaakprofiel heeft.
Dit zijn de tasting notes van Kingsbarns Bell Rock 2923 Cask Strength whisky:
Neus: Zachte toffee, gebakken meringue en geroosterde amandelen. Smaak: Pecantaart, gekarameliseerde boomgaardvruchten met tonen van vers gebak. Afdronk: Karamelsaus met crème brûlée.
De whisky is in een gelimiteerde oplage van 3600 flessen te koop via de website van Kingsbarns Distillery. Een fles kost je 75 pond (omgerekend ongeveer 87 euro). De whisky zal ook bij speciaalzaken verkocht worden in het Verenigd Koninkrijk. Of de drank ook naar Nederlandse whiskyspeciaalzaken komt, is niet vermeld.
Als je benieuwd bent naar Kingsbarns Whisky's, kun je de review van Kingsbarns Doocot erop naslaan die Sinisa heeft geschreven. Hij was erg lovend over deze whisky.
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland Image
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland
EUR21.8
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Kingsbarns

POPULAIR NIEUWS