Nieuwe 18-jarige whiskyfles van van Timorous Beastie duikt op

Nieuws
donderdag, 15 augustus 2024 om 12:00
timorous beastie 18yo 1
Ben je gek op de Signature Series van Timorous Beastie? Dan is er goed nieuws, want er is een nieuwe fles uitgekomen: Timorous Beastie 18 Years Old.
Het gaat om een whiskyfles uit de Highlands die gebotteld is op 44,8 procent alcohol by volume. De whisky is non chill filtered en is ook niet bijgekleurd.

Wat is Timorous Beastie whisky?

Whisky van Timorous Beastie is gemaakt door de onafhankelijke bottelaar Douglas Laing. De muis op de fles is niet alleen schattig, maar vooral een eerbetoon aan de Schotse dichter Robert Burns. De beste man heeft zelfs een compleet gedicht over alleen één muis geschreven: To a mouse.

Hoe proeft de Timorous Beastie 18 Years Old whisky?

De vraag is uiteraard hoe de whisky proeft. Op de officiële website van Douglas Laing staat dat mensen een rijk en zoet smaakprofiel mogen verwachten ‘culminerend in een decadente afdronk van gemacereerd donker fruit en gekruide sinaasappel.’ De Schotse dram wordt omschreven als een luxe dram.
Robert Burns in Your Pocket Image
Robert Burns in Your Pocket
EUR11.99
Op voorraad
Koop op bol.

Waar is de whisky te koop?

De nieuwe expressie kan alleen besteld worden via de website van Douglas Laing. Het prijskaartje dat eraan hangt is 99,95 euro. De fles is gelimiteerd tot en met 650 flessen.

Rock Island Tequila Edition

Op de website staan ook andere whiskyflessen, zoals Rock Island Tequila Edition, die we laatst nog onder de loep namen in onze recensie. Zo schreven wij onder meer het volgende:
'De eerste slok komt binnen als een zachte knuffel. Eerst omhelzen tonen van licht groene appel, zelf geklopte vanillevla en karamel de tong en het gehemelte, samen met een romig mondgevoel. Daar komt een klein vleugje rook en een zachte maritieme invloed van de Schotse eilanden bij met wat bruine suiker.
Na een paar slokken introduceert een klein pepertje zich met een prikkel op de tong en ontstaan er moutige smaken en wat tonen van eikenhout. De zoute tonen blijven vervolgens bij elke slok tot in de afdronk hangen. Daarin verdwijnen de meeste smaken van de Rock Island whisky vrij snel, terwijl er achterin de keel rook nog even achterblijft.'
Hier vind je het overzicht van al onze recensies.

POPULAIR NIEUWS