Nieuwe Schotse whisky gelanceerd met een hert in de hoofdrol

Nieuws
zondag, 11 augustus 2024 om 7:00
deer sound
Deerness Distillery in Schotland komt met een nieuwe whisky expressie op de proppen: Deer Sound. Het gaat om een vijfjarige blended whisky die vanaf vandaag verkrijgbaar is.
In een persbericht laat de distilleerderij weten dat het arrangement van dranken nu wordt uitgebreid met een blended wisky met de titel Deer Sound. Dit is nog geen whiskyproductie van de distilleerderij zelf.
Jim Murray's Whiskey Bible 2024 Image
Jim Murray's Whiskey Bible 2024
EUR36.99
Op voorraad
Koop op bol.

Dram while you wait

‘Terwijl we wachten tot de productie van onze Deerness whisky dit jaar van start gaat, hebben we samen met onze partner druk gewerkt aan deze unieke blended whisky om een 'dram while you wait' te creëren.’
De godendrank is vijf jaar oud en is gebotteld op 40 procent alcohol by volume (ABV). De whisky wordt verkocht voor 42 pond in de distilleerderij zelf of via de officiële website.
Deer Sound bevat een toegankelijk en zacht smaakprofiel De whisky smaakt naar karamel, warme specerijen, honing en boomgaardvruchten en bevat een klein beetje rook.

Waar komt de naam van de whisky vandaan?

De naam van de whisky onthaalt zijn inspiratie uit het zeegezicht van Orkney en is vernoemd naar de grote inham aan de oostkust van Orkney Mainland. Deze nadert Deerness en was ooit een favoriete aanlegplaats voor de beugschepen van de Noorse vloot.

Voor wie?

De bedoeling is dus dat de Deerness Distillery in de toekomst met eigen gemaakte whisky’s op de markt gaat komen. Het gaat om een familiebedrijf dat is opgericht in 2016. Het bedrijf is gevestigd op Orkney Islands.
Op de officiële website staat het volgende:
‘Of je nu een whiskyliefhebber, een verzamelaar of gewoon iemand die fijn vakmanschap waardeert bent, we nodigen je van harte uit om samen met ons op whiskyavontuur te gaan en een stukje whiskygeschiedenis te bezitten.’
Kijk jij uit naar de toekomstige whisky expressies van dit bedrijf? Laat het ons gerust weten in de comments.

POPULAIR NIEUWS