Nieuwe The Glenallachie whisky's met 'unieke' finish aangekondigd

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 12 augustus 2023 om 11:00
glenallachie regional whisky
The GlenAllachie heeft een drietal nieuwe whisky's aangekondigd met een speciale houtfinish. Elk whisky wordt exclusief in een specifieke regio uitgebracht. En het mooie is dat Europa ook een van die regio’s is.
Het GlenAllachie Regional Exclusive whiskytrio bestaat uit een 10, 11 en 12 jaar oude whisky. Ze zijn allemaal gerijpt in ex-Bourbon vaten van Amerikaans eikenhout, voordat er een unieke finish aan gegeven is. Die laatstgenoemde is voor elke whisky anders.
Billy Walker, meesterdistilleerder bij The GlenAllachie, heeft voor de finish van de drie expressies vaten met de hand geselecteerd. Walker vertelt dat de finishes voor een unieke identiteit van de whisky zorgen: ‘De Marsala-finish is zacht en romig, de Moscatel-finish is geurig en fris en de Ruby Port-finish is rijk en fruitig. Stuk voor stuk tonen ze de waarde die kwaliteitshout biedt.’

Wat zijn de The GlenAllachie Regional Exclusive whisky’s?

De finish van de drie whisky’s zijn per stuk bekeken, waardoor de periode van afwerking verschilt. De 10 jaar oude The GlenAllachie whisky heeft een finish van 36 maanden gekregen, terwijl de 11 en 12 jaar oude whisky’s een finish van 42 maanden gehad hebben.
De drie whisky’s vormen uiteindelijk een set, maar niet elke whisky is in dezelfde regio te koop. Je kunt de 10 jaar oude expressie alleen in Azië krijgen, de 11 jaar oude single malt alleen in het Verenigd Koninkrijk en Europa krijgt de 12 jaar oude The GlenAllachie.
Hieronder de tasting notes van elke whisky:
The GlenAllachie 10 Year Old Ruby Port Wood Finish
Neus: Noten van cacao, pruimenjam en kamperfoelie, gepaard met karamel, hazelnoot en braam.
Smaak: Heidehoning, gekonfijte noten en wilde bessen, gevolgd door rijp boomgaardfruit, bakkruiden en pure chocolade.
Afdronk: Tonen van gember en vijgen.
The GlenAllachie 10 Year Old Ruby Port Wood Finish Asia Exclusive whisky heeft een verkoopprijs van 65,99 pond (76,40 euro).
The GlenAllachie 11 Year Old Marsala Wood Finish
Neus: Heidehoning, vanille en gestoofd fruit met tonen van zoethout, butterscotch en geroosterde noten.
Smaak: Abrikoos, toffee en honingraat, gevolgd door tonen van gekarameliseerde bruine suiker, walnoot en crème brûlée.
Afdronk: Niet aangegeven.
The GlenAllachie 2Year Old Moscatel Wood Finish
Neus: Sinaasappelbloesem, heidehoning en citrus, met tonen van grapefruit, butterscotch en toffee.
Smaak: Hints van pure chocolade, druivenmost en pruimenjam, gevolgd door tonen van boomgaardvruchten, kaneel en honingraat.
Afdronk: tonen van gember en butterscotch.
Elke fles is gebotteld op 48 procent ABV en heeft een prijskaart van 65,99 pond (omgerekend iets meer dan 76 euro). Mocht je in de buurt van The GlenAllachie distilleerderij komen, dan kun je daar ook de exclusieve whisky voor het Verenigd Koninkrijk aanschaffen. Ook kun je dan genieten van het onlangs verbouwde bezoekerscentrum van de distilleerderij.
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland Image
Glencairn 4 set Whiskyglazen - Kristal loodvrij - Made in Scotland
EUR23.9
Op voorraad
Koop op bol.
Foto's : The GlenAllachie

POPULAIR NIEUWS