Pernod Ricard zorgt voor komst nieuwe Japanse whisky in Europa

Nieuws
door Monkey
zaterdag, 12 augustus 2023 om 13:00
fuji whisky
Pernod Ricard heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe Japanse whisky naar Europa komt, zo meldt The Spirits Business. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met de Kirin Brewery Company voor de Europese distributie van het Japanse whiskymerk Fuji.
De distributierechten voor het whiskymerk zijn al begonnen en de Japanse whisk(e)y is al beschikbaar in 13 Europese landen. Daar horen onder andere Polen, Italië en Frankrijk bij. Hoewel er over Nederland niet specifiek gesproken wordt, is de kans groot dat ook ins ons land de Fuji whisk(e)y straks te koop is.

Wat is de Japanse Fuji whisk(e)y?

De Fuji whisky wordt gemaakt in de Fuji Gotemba distilleerderij in Gotemba. Dit ligt aan de zuidoostelijke flank van Mount Fuji. De distilleerderij produceert whisky’s van drie graantypes (Amerikaans, Canadees en Schots). Voor het distilleren gebruikt Fuji whisk(e)y ook het water dat van de berg af komt. Dit water, dat Fuji Distillery ‘Mother Water’ noemt, wordt opgevangen in een groot reservoir, waar het gefilterd en gereinigd wordt. Uiteindelijk wordt het water in de Japanse whisk(e)y gebruikt.
Er zijn inmiddels al verschillende dranken uit de Fuji distilleerderij uitgekomen, waarbij de een met een 'e' geschreven wordt en de ander zonder deze letter. Een van de Japanse whisk(e)y's van het met is de Fuji Single Grain Japanese whiskey. Deze heeft tasting notes waarbij onder andere peer, sinaasappelmarmelade, bittere chocolade en rode vruchten voorbij komen.
Een andere whisk(e)y die Fuji uitgebracht heeft, is de Fuji Single Blended Japanese whiskey. Ook deze whiskey geeft je smaken van vruchten. In dit geval komen er tonen van peer, appel, abrikoos en druiven voorbij, aangevuld door de smaak van honing en een lange zijdeachtige afdronk.
De distilleerderij is met een paar van haar whisk(e)y’s ook al in de prijzen gevallen als een van de beste Japanse whisky's. Zo won de Fuji Single Grain Japanese Whiskey 30 Year Old in 2020 verschillende gouden plakken tijdens de International Spirits Challenge en de World Whiskies Awards van dat jaar.
Wanneer de Japanse whisk(e)y’s van Fuji Distillery precies in de schappen terecht komen, is nog niet bekend. Daarbij zijn ook de prijskaartjes die aan de flessen gekoppeld worden nog niet onthuld.
Whisky Rising: The Second Edition Image
Whisky Rising: The Second Edition
EUR29.16
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS