The GlenAllachie heeft bezoekerscentrum flink aangepakt

Nieuws
woensdag, 28 juni 2023 om 13:00
whisky bar tasting lounge
De Speyside distilleerderij The GlenAllachie heeft het nieuwe bezoekerscentrum onthuld. De nieuwe attractie voor bezoekers heeft onder andere een whiskybar, een proeverijlounge en een buitenterras.
De verbouwing die de distilleerderij doorgemaakt heeft, kostte flink wat geld. Maar liefst 600.000 pond (bijna 700.000 euro) is er in de nieuwe gelegenheid geïnvesteerd. Tracy Sellar, de manager van het bezoekerscentrum van The GlenAllachie, is er enorm blij mee. Het is namelijk een behoorlijke verrijking van de distilleerderij: 'Als team hebben we een gat in ons aanbod ontdekt: de mogelijkheid om te genieten van een dram of flight zonder deel te hoeven nemen aan een rondleiding,' aldus Sellar.
The GlenAllachie heeft een technische werkplaats voor de verbouwing opgeofferd. In deze ruimte kan iedereen nu van een heerlijke whisky genieten. Er is binnen een capaciteit voor ruim honderd mensen. Daarnaast is er nog een enorme buitenruimte met uitzicht op de Ben Rinnes. Ook is er gedacht aan mensen die naar het toilet moeten. Er zijn extra toiletten gebouwd, waaronder gehandicaptentoiletten.

Whiskybar te bezoeken met of zonder rondleiding

The GlenAllachie heeft alles zo gebouwd dat mensen niet per se een rondleiding meer hoeven te boeken om van een dram te genieten bij de distilleerderij. De whiskybar en het terras zijn namelijk ook zonder tour te bezoeken. In de whiskybar kan er vervolgens uit een gevarieerd aanbod whisky gekozen worden om van één dram te genieten of een flight te nemen (meerdere whisky's).
Zoals veel andere distilleerderijen is ook The GlenAllachie druk met het milieu. De nieuwe ruimte wordt milieuvriendelijk verwarmd, namelijk met de overtollige warmte van de distilleerderij. Daarnaast is er gedacht aan de milieubewuste bezoeker. Er zijn oplaadpunten voor elektrische voertuigen op de parkeerplaats te vinden. Alles is gereed voor het zomerseizoen dat stiekem al begonnen is. De distilleerderij geeft tours in de distilleerderij en het bezoekerscentrum tussen april en oktober en is dagelijks open tussen tien uur 's ochtends en vijf uur 's middags.

POPULAIR NIEUWS