Nieuwe Tobermory Ledaig single malt whisky combineert drie vaten

Nieuws
vrijdag, 16 februari 2024 om 17:00
ledaig triple wood 1
De Tobermory Distillery op het eiland Isle of Mull in de Schotse Hebriden heeft een nieuwe single malt whisky gelanceerd: de Ledaig Triple Wood single malt scotch whisky. De expressie is het resultaat van een huwelijk tussen drie Ledaig whisky’s uit verschillende vaten.
De gebruikte vaten voor de nieuwe whisky zijn ex-bourbonvaten, portvaten en wijnvaten. De drie vaten zijn symbool voor de partners die samen met Tobermory Distillery Isle of Mull beschermen. De limited edition whisky is voor de distilleerderij een manier om dat te doen.
Een deel van de opbrengst van elke fles gaat namelijk naar het Mull and Iona Community Trust. Deze organisatie zet zich in om het Ardura Forest op het eiland te restaureren, waar een rijk en divers aantal wilde dieren leeft.

Wat is de Tobermory Ledaig Triple Wood whisky?

Hoewel de nieuwe Tobermory Ledaig whisky gelimiteerd in zijn oplage is, is het niet duidelijk hoeveel flessen er gebotteld zijn. Wel is bekendgemaakt wat er van de whisky verwacht mag worden. De drank is de fles in gegaan op een alcoholpercentage van 53,8 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes zijn als volgt:
Neus: ‘Zoete neus met tonen van gepocheerde peren bestrooid met kaneel, romige butterscotch en Amerikaanse cream soda.’
Smaak: ‘Een eerste uitbarsting van apfelstrudel en vanille-ijs wordt gebalanceerd met gebarsten zwarte peper, houtrook, geroosterd eikenhout en strooptoffee.’
Afdronk: ‘Aanhoudende rokerige afdronk met kruidnagel en een vleugje ahornsiroop.’
Op elke doos van de Ledaig Triple Wood single malt whisky staat de handtekening van Gordon Buchanan, Island Ambassador van Isle of Mull. Mensen die snel een fles kopen krijgen alleen een andere versie opgestuurd. De eerste 25 verkochte flessen die online verkocht worden via de website van Tobermory Distillery worden namelijk voorzien van een daadwerkelijke handtekening van Buchanan. De prijs van een fles is 116,95 euro. Dit is exclusief verzendkosten.
Foto: Tobermory

POPULAIR NIEUWS