Nieuwe Tobermory Distillery Exclusive is een Red Wine Cask

Nieuws
vrijdag, 25 augustus 2023 om 17:00
tobermory 14
De afgelopen jaren heeft in de magazijnen van de Tobermory distilleerderij een exclusieve whisky gewacht om gebotteld te worden. Even geleden was het moment daar dat de whisky de fles in ging: de Tobermory 14 Year Old Red Wine Cask.
De distilleerderij in de Hebriden heeft gewacht op het moment dat de whisky de perfecte balans heeft bereikt. Het doel was volgens Tobermory om de whisky zo goed mogelijk op de distilleerderij aan te laten sluiten en dat is gelukt. Door de rijping in de vaten is de whisky diepkoper van kleur geworden, een kleur die Tobermory met een knipoog naar het eikenhout van de vaten omschrijft als Vintage Oak.

Wat is de Tobermory 14 Years Old Red Wine Cask?

De vaten hebben de drank een dik mondgevoel gegeven, waarbij tonen van zwarte bessenjam en cacao gepaard gaan met de diepe complexiteit van de rode wijn. Tobermory 14 Years Old Red Wine Cask is gebotteld op een redelijk hoog ABV van 57,7 procent. De volledige tasting notes heeft Tobermory ook bekendgemaakt:
Neus: Tonen van pittige druiven, donkere bessen en zoete mout gevolgd door een uitbarsting van van sinaasappel en marsepein.
Smaak: Dikke honing, vijgen, rozijnen en zwarte bessenjam, gecombineerd met zacht eikenhout en een vleugje pure chocolade, gekonfijte citrus en vanille.
Afdronk: Zoete droogheid met aanhoudende tonen van sinaasappelschil.
Tobermory heeft van deze whisky een distillery exclusive gemaakt. Dat betekent dat de whisky alleen in de distilleerderij zelf in de schappen ligt. Je hoeft alleen niet per se naar de stoker toe om een fles op te halen. Hij is ook online te koop in de webwinkel van Tobermory. De prijs voor een fles is 110,92 pond (omgerekend ongeveer 130 euro). Houd wel rekening met verzend- en douanekosten.
Tobermory heeft naast deze whisky nog meer distillery exclusives, zoals een whisky uit een madeira vat en verschillende Ledaig whisky’s. Andere whisky's zoals de recent uitgebrachte Tobermory 25 Year Old.

POPULAIR NIEUWS