Nieuwe whisky uit België uitgerold en naar speelkaarten vernoemd

Nieuws
dinsdag, 03 oktober 2023 om 13:00
vier azen
In België zit Brouwerij het Nest, dat al jarenlang allerlei biersoorten maakt. Sinds afgelopen weekend is daar de godendrank bijgekomen. De whisky is vernoemd naar speelkaarten. Al is de naam iets anders geworden dan gepland.
De whisky heet Four Aces. Het thema met speelkaarten past goed bij de drank, want de dranken zijn vernoemd naar kaarten. Al wilde de eigenaar de whisky eerst anders noemen. Zo staat op de Belgische krant: ‘In eerste instantie wilden we onze whisky onder de naam Jack of Spades op de markt brengen, naar analogie met ons best verkopende bier Schuppenboer”, begint voorzitter Bart Cuypers zijn verhaal.

Jack Daniel's wilde liever een andere whisky naam

'De mensen achter Jack Daniels vroegen ons vriendelijk om die naam niet te gebruiken omdat Jack of Spades te dicht aanleunt bij hun whisky. Daarom hebben we geopteerd om onze eerste whisky Four Aces te noemen, een naam die we vroeger ook al gebruikten voor onze experimentele bieren.'

Work in progress whisky

Op Het Nieuwsblad staat het nieuws van de nieuwe Belgische whisky. De maker zit in Oud-Turnhout. Na drie in het vat te hebben gelegen, is de drank op de markt gebracht maar wel als een work in progress. Dit staat ook op de verpakking vermeld.
Cuypers overweegt om de whisky over twee jaar opnieuw op de markt te brengen. De whisky is nu gelimiteerd tot 750 flessen. Mensen die eens een kijkje willen nemen bij Het Nest kunnen dat doen op de eerste zaterdag van de maand. De eerste komende keer is dus 28 oktober. Niet langer kan er tussen één uur ’s middags en zes uur ’s avonds gekeken worden naar de bieren, maar ook naar de eerste whisky.
Ridley's Games Kaartspel Whisky Lovers Aluminium/karton 54-delig Image
Ridley's Games Kaartspel Whisky Lovers Aluminium/karton 54-delig
EUR22.63
Op voorraad
Koop op bol.

Whisky leeft in België

De whiskyscene draait volop in België. Zo vond afgelopen weekend nog Whisky Festival Gent plaats en komt er in november een groot evenement: Spirits in the Sky.
Foto: Pixabay