Whisky Food & Drinks: Highland Park whiskyvat voor thuis

Nieuws
zaterdag, 15 juli 2023 om 15:00
highland park vat
Het is zaterdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Whisky Food & Drinks. Hoe tof zou het zijn om zelf een vat te hebben waar je whisky uit kunt tappen? Dat kan dankzij Highland Park!
Highland Park biedt een zwart houten vat aan wat ‘een echte blikvanger’ is. Het is een vat met een ingebouwde tap, waar je een whiskyfles van 700 ml en 750 ml in kunt stoppen. Dat zijn dus gewone Highland Park flessen. Zo’n fles whisky leg je erin en via het kraantje in het vat kun je dan een eigen glas whisky tappen. Eerlijk is eerlijk: het oogt fantastisch, nietwaar?!

Highland Park whiskyvat kan verstuurd worden naar Nederland

Je moet er wel voor in de buidel tasten, want het zo’n Highland Park vat is niet goedkoop. De prijs bedraagt 145 pond, wat omgerekend iets meer dan 160 euro is. Zodra je een vat in een koopmandje legt, krijg je deze melding: ‘Je bestelling kan onderworpen zijn aan lokale belastingen en heffingen bij aankomst in Het door jou gekozen land. Alle bijkomende kosten zijn voor de ontvanger. De aankoop van gelimiteerde uitgaves zal worden geverifieerd voorafgaand aan verzending.’

Welke Highland Park fles moet in de fles?

Als je besluit om voor zo’n vat te gaan, vraag je je misschien af welke fles er van Highland Park dan in moet. Maar dat maakt niet uit. Vrijwel alle whisky’s van Topdrinks voldoen bijvoorbeeld aan die afmeting van 70 ml. Al is deze nu in de aanbieding met twee glazen erbij.
Afgelopen week schreven we ook een Whisky Names Explained van een Highland Park whisky. Dat ging over Park Valfather. De Highland Park whisky’s zijn erg bezig met Noorse mythologie, zo blijkt. Wat betreft lijkt het wel een beetje op whisky voor vikingen...
Beeld: Highland Park

POPULAIR NIEUWS