Nomad Outland Whisky Reserve 10 Years uitgebracht

Nieuws
woensdag, 12 april 2023 om 17:00
nomad 10 years reserve
González Byass USA heeft een nieuwe ultra-premium whisky uitgebracht met de naam Nomad Outland Whisky Reserve 10 Years. De whisky is een blend gecreëerd door Master Blender Richard Paterson en Master Distiller Rocio Trillo.
Samen creëerden Paterson en Trillo de Nomad Outland Whisky Reserve 10 Years, die eerst zes jaar in Schotland in Amerikaans eiken vaten. Vervolgens is de whisky naar Jerez verplaatst, waar deze nog twee jaar in PX Sherry vaten gerijpt heeft. De overige twee jaar heeft de drank nog in Oloroso Sherry vaten doorgebracht. Het heeft een donkere whisky opgeleverd zoals je mag verwachten van een whisky die geboren is na tien jaar rijpen in sherry vaten.
Nicholas Bertino, CEO en Country Manager van González Byass, is ontzettend blij met de samenwerking die tot de nieuwe whisky geleid heeft. ‘Het was alleen maar logisch voor ons om Nomad Outland Whisky een stap verder te brengen met ons Sherry erfgoed en de Nomad Outland Reserve 10 Years te creëren zodat we deze heerlijke whisky kunnen delen met een nieuwe categorie consumenten.’

Wat is de Nomad Outland Whisky Reserve 10 Years?

De nieuwe whisky van González Byass is door zijn lange rijping in verschillende sherry vaten niet alleen donker van kleur geworden. De whisky heeft een ontzettend rijke smaak meegekregen volgens de distilleerderij:
Neus: aroma’s van mout en sherry met in de neus tonen van hout, honing, geroosterde noten, koffie en vanille
Mond: zacht in de mond met een scala aan smaken zoals eiken, rozijnen en sherry
Afdronk: lang en elegant
Nomad Outland Whisky Reserve 10 Years heeft een adviesverkoopprijs van 79,99 dollar. De whisky wordt beperkt gedistribueerd in de Verenigde Staten en geleverd in een geschenkverpakking. De kans dat deze whisky in de Nederlandse schappen terecht komt is daarmee dan ook vrij klein, maar online is de whisky wel te koop in onze contreien. Naast deze 10 jaar oude whisky kun je voor 32,50 euro online nog een andere Nomad Outland whisky kopen.
Wist je dat we elke week een distilleerderij bespreken in Distilleerderij Donderdag?