Noordelijkste distilleerderij ter wereld sluit serie met mythische single malt whisky's af

Nieuws
dinsdag, 07 mei 2024 om 9:00
nine worlds midgard
De Noorse Aurora Spirits Distillery heeft haar laatste release in de Bivrost whiskyserie uitgebracht. Het gaat om een single malt vernoemd naar de laatste van de negen Noorse werelden uit de mythologische wereldboom, Midgard.
De Bivrost Midgard single malt whisky is gebaseerd op de plek waar de mensheid in de Noorse mythologie woont. In de verhalen ligt het domein van de mens tussen de Aesir en de reuzen en is het een beschut gebied in het hart van alle scheppingen. Zo is Midgar omringd door een ondoordringbare zee waarin de zeeslang Jörmungandr leeft.
De Noorse distilleerderij heeft dit verhaal terug laten komen in het label van de whisky, maar ook door in de expressie door gebruik te maken van lokale ingrediënten zoals gletsjerwater dat misschien wel honderden jaren oud is.

Wat is de Aurora Bivrost Midgar single malt whisky?

De drank is in de Noorse distilleerderij gestookt met Scandinavische gerst (Pilsener Malt van Planet and Popino) en water uit de Elvejordvannet. Dit is afkomstig van een gletsjer uit de Lypine bergen. De spirit die uit de ketels bij de Aurora Spirits Distillery kwam is vervolgens in een selectie verschillende Oloroso sherryvaten gegaan om te rijpen.
Gedurende vijf jaar heeft de drank gerust onder de Aurora Borealis, in een Viking Longhouse en in een voormalig NAVO pakhuis. Het resultaat is een single malt whisky met de volgende tasting notes:
Neus: Een rijk aroma van oosterse kruiden, verse kruidnagel, romige vanille, rijk gedroogd fruit met een vleugje sandelhout.
Smaak: De massieve body onthult een vleugje eikenhout, doordrenkt met Oloroso sherrytonen en complex gedroogd fruit.
Afdronk: Olieachtig en lang aanhoudend, de whisky heeft een heerlijk complexe afdronk.
De Bivrost Midgar single malt whisky is gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV). Er zijn slechts 6265 flessen van 50 centiliter gevuld die vanaf 8 mei beschikbaar zijn. De prijs van deze single malt whisky is nog niet bekendgemaakt.
Aurora Spirits Distillery heeft eerder al de andere werelden in de Noorse mythologie aangedaan in de Nine Worlds serie. In dit artikel lees je waar de naam van de whiskyserie vandaan komt.
Noorderlicht Projector - Northern Lights Projector - Galaxy Projector - Cube Lamp - Crystal Lamp - Wave Lamp - Wave Cube - Water Ripple Light - Ocean Projector - Tiktok Lamp - Kristal - Aurora - Sterren Projector - Sunset Lamp Image
Noorderlicht Projector - Northern Lights Projector - Galaxy Projector - Cube Lamp - Crystal Lamp - Wave Lamp - Wave Cube - Water Ripple Light - Ocean Projector - Tiktok Lamp - Kristal - Aurora - Sterren Projector - Sunset Lamp
EUR28.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS