Obi Wan Kenobi acteur onthult een van de oudste Arran whisky's ooit

Nieuws
donderdag, 12 september 2024 om 17:00
arran ewanscut single malt whisky
Sommige kansen in het leven komen maar één keer voorbij. De Schotse acteur Ewan McGregor, bekend van Trainspotting en Star Wars, veilt namelijk de whisky uit zijn privévat van Lochranza Distillery.
En dat is een van de oudste Arran whisky's ooit.
McGregor heeft het vat in 1998 cadeau gekregen tijdens zijn bezoek aan de distilleerderij. Nu heeft hij besloten om via een samenwerking met Lochranza op het eiland Arran een select aantal flessen onder de hamer te doen. De opbrengst van de Ewans Cut Vintage 1998 single malt whisky gaat naar Chilren's Hospices Across Scotland (CHAS).
De Obi Wan Kenobi acteur is zelf betrokken geweest bij CHAS en bezocht de afgelopen jaren veel van de locaties.
'Ik hoop dat deze veiling een aanzienlijk bedrag kan opbrengen om ervoor te zorgen dat deze prachtige plaatsen de service kunnen blijven bieden die ze doen.'

Ewans Cut is een van de oudste whisky's van Lochranza

Over de whisky wordt niet heel veel gemeld in het bericht dat Lochranza Distillery op haar website heeft staan. De zeldzame 26 jaar oude Arran single malt heeft gerijpt in een ex-Sherry hogshead. Daarmee is de expressie een van de oudste van de distilleerderij. De whisky is uiteindelijk gebotteld op 46 procent alcohol by volume (ABV).
Hoewel de tasting notes niet exact bekend zijn, wordt de whisky omschreven als een uitbarsting van zoetheid en een mooie olie-achtige textuur. Verder heeft de drank tonen van fruit, marsepein en jasmijn.
Tot slot is onthuld dat elke fles een uniek label krijgt met daarop een stukje filmscript uit de carrière van de Schotse acteur.

Wanneer is de veiling van Ewans Cut?

De veiling rondom de Ewan's Cut single malt whisky van Arran loopt vanaf 27 september tot 7 oktober. Iedereen ter wereld kan deelnemen om een fles te bemachtigen, maar alleen de eerste 24 kopers krijgen een gesigneerde fles.
De totale opbrengst gaat naar CHAS. Daaronder valt ook het gedeelte dat normaal gesproken naar Whisky Auctioneer gaat, het veilinghuis dat de veiling leidt.
Star Wars: The Skywalker Saga Complete Box Set (4K UHD) (Import) Image
Star Wars: The Skywalker Saga Complete Box Set (4K UHD) (Import)
EUR329
Op voorraad
Koop op bol.
Foto: Lochranz Distillery

POPULAIR NIEUWS