Ontdek de veelzijdigheid van Schotland in nieuwe reeks met single malt whisky's

Nieuws
door Monkey
zondag, 23 juni 2024 om 8:00
berry bros collection
Berry Bros & Rudd heeft een nieuwe drankenreeks gelanceerd met de naam ‘A Sense of Place’. De serie zal verschillende whisky’s bevatten en een aantal andere dranken die slechts één keer gebotteld worden. Om de nieuwe serie af te trappen zijn er alvast tien single malt whisky’s uitgebracht.
De single malt expressies van Berry Bros. & Rudd draaien om het thema Glens & Valleys, wat het eerste onderwerp van de serie is. Later zullen er nog meer expressies volgen met het thema Coast & Shores.

Dertien flessen uit de Schotse valleien

De bottelingen komen uit tien whiskydistilleerderijen die gevestigd zijn in de dalen en valleien die Schotland rijk is. Felix Dear, spirits curator bij Berry Bros. & Rudd, vertelt dat de expressies een eerbetoon zijn aan de natuur en het vakmanschap van de stokerijen. De vloeistoffen lopen daarbij behoorlijk uiteen qua smaak en karakter.
‘Deze speciale edities zijn doordrenkt met uitgesproken smaken van vaten die afkomstig zijn van onze langdurige relaties met producenten van wereldklasse.’

Wat mag je verwachten van de Berry Bros. single malt whisky’s?

Hieronder zetten we de single malt expressies die voorbij komen in de Berry Bros. & Rudd Glens & Valleys whiskycollectie op een rij:

Niet alle whisky's in de collectie te koop via Berry Bros. & Rudd webshop

Met de bovengenoemde whisky's zijn er al een heleboel expressies van de reeks bekend. In totaal zullen het 25 flessen worden die de Glens & Valleys collectie vormen. Niet alle flessen zijn te koop via de website van Berry Bros. Sommige expressie gaan exclusief naar partners van de bottelaar.
Dit geldt voor onder andere de Blair Athol 2011, Glenburgie 2008 en de Linkwood 2010 single malt whisky's. Of er ook flessen naar andere landen gaan, is niet bekendgemaakt.
De prijzen van de flessen schommelen tussen de 75 en 150 pond (omgerekend ongeveer 88 en 175 euro).
ISLAY Image
ISLAY
EUR24.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS