Opmerkelijk: Glengoyne biedt whisky aan voor het goede doel

Nieuws
maandag, 20 februari 2023 om 9:00
wetlands
Wil je een fles whisky bemachtigen? Dat kan bij de Glengoyne distilleerderij. Maar je moet er wel wat voor doen!
De Glengoyne distilleerderij in Dumgoyne Schotland geeft namelijk een fles Glengoyne 15 Year Old whisky weg aan alle vrijwilligers die de wetlands een dag helpen beschermen. De single malt producent vraag whiskyfans actief om één dag vrijwilligerswerk te doen voor Britse natuurbeschermingsorganisatie Wildfowl & Wetlands Trust (WWT). De distilleerderij is hier al 11 jaar liefdadigheidspartner van.
In ruil voor de tijd die vrijwilligers in het goede doel steken, krijgen ze een fles van de amberkleurige drank terug. Deze is in 2022 gebotteld op 43 procent ABV en heeft gerijpt op ex-bourbon- en sherryvaten. Hierdoor heeft de drank aroma's van gedroogd fruit, citrus en rozenbottel en de smaak van onder andere tropisch fruit, kaneel en appel
De fles Glengoyne whisky is nog niet alles, want de distilleerderij doet er nog een schepje bovenop: iedereen krijgt ook een uitnodiging voor een uitgebreide rondleiding in de Glengoyne distilleerderij in Dumgoyne.

Glengoyne vrijwilligers helpen bij het behoud van belangrijke natuur

Alle vrijwilligers die door Glengoyne geselecteerd worden, gaan aan de slag in een belangrijk stuk van de wetlands. Zij zullen naar een van de wetlands locaties van het WWT gestuurd worden om daar onder andere te werken aan het behoud van koolfstofvangende wetlands, het behoud van trekkende ganzen en meer.
Daarvoor moet er vegetatie geruimd worden, invasieve plantensoorten weggehaald worden en bomen omgehakt worden. Geen klus dus voor iedereen, want er zitten soms zware fysieke handelingen bij.
Het WWT is erg blij met het initiatief van Glengoyne en bedankt de distilleerderij ervoor. De organisatie kijkt er al naar uit om whiskyliefhebbers ook wetlandliefhebbers te mogen noemen. Wil je je aanmelden voor het vrijwilligersklusje? Dat kan op de site van Glengoyne, waar je ook een fles Glengoyne 15 Year Old kunt aanschaffen.
Wist je dat we allerlei toffe prijsvragen hebben?

POPULAIR NIEUWS