Pernod Ricard distilleerderijen kiezen voor milieuvriendelijke verpakkingen

Nieuws
vrijdag, 17 februari 2023 om 9:00
jamesonflessen
Het milieu houdt ons allemaal bezig, of het nou met stikstofwetten of iets anders te maken heeft. De Pernod Ricard whiskey distilleerderijen gaan ook voor groen. Zij gaan namelijk de verpakkingen van hun whiskey recyclen, hergebruiken of verwijderen.
De verduurzaming is onderdeel van de Pernod Ricard Sustainability and Responsibility 2030 roadmap en gaat flink wat betekenen voor de whiskeys die straks in de schappen staan. Zo wordt er bij Irish Distillers een aantal verpakkingswijzigingen doorgevoerd, zoals het verwijderen van geschenkdozen uit het Jameson assortiment. Ook de geschenkdozen en cadeauverpakkingen van de whiskeymerken John Powers, Spot en Kappogue Castle gaan verdwijnen.
Daarnaast moeten alle secundaire verpakkingen van de whiskey distilleerderijen tegen 2025 verdwenen zijn, gerecyled, hergebruikt of gecomposteerd worden. Nodjame Fouad, de voorzitter van Irish Distillers, omschrijft de aanpassing als een noodzaak.
De eerste Pernod Ricard whiskey die een recyclebare doos krijgt is Midleton Rare 2023 whiskey. Deze komt later deze maand en krijgt dus geen houten doos zoals voorheen het geval was. Andere merken die een houten doos hebben zoals Redbreast 21 en 27, gaan de komende tijd ook overschakelen van hout naar recyclebaar materiaal.

Pernod Ricard whiskey niet het enige dat verduurzaamd wordt

Fouad meldt dat het aanpakken van de verpakkingen van Pernod Ricard whiskey niet het enige is dat bij zal dragen aan de verduurzaming. Zo worden ook andere voorwerpen in de geschenkverpakkingen aangepakt. Heupflessen en drinkglazen worden 100 procent recyclebaar en alle nieuwe producten worden door een eco-design tool gehaald.
Pernod Ricard is al een hele tijd bezig met het milieu. Zo onthulde Irish Distillers afgelopen jaar nog dat er 250 miljoen euro geïnvesteerd zou worden in een koolstofneutrale whiskystokerij. Deze komt in Midleton, County Cork te staan. Daarnaast ging Pernod Ricard ook al een partnerschap aan met Ecospirits. Deze organisatie zorgt ervoor dat in 80 bars in Singapore en Hongkong een duurzame verpakkingstechnologie toegepast wordt. Het zijn allemaal stappen in dezelfde richting: ervoor zorgen dat het milieu minder belast wordt en er minder afval gegenereerd wordt. Met een enorme markt als de Ierse whiskeymarkt heeft dit een flinke impact.