Opmerkelijk: Passagier mist een derde van zijn Glenmorangie na een vlucht

Nieuws
zaterdag, 08 april 2023 om 13:00
tale of cake
Als je je tas incheckt bij een vliegtuig, dan ga je ervan uit dat je alles ook weer terug krijgt. Dat dacht ook Christopher Ambler toen hij zijn fles Glenmorangie A Tale of Cake incheckte. Uiteindelijk miste hij na de vlucht ineens een flink deel van de inhoud.
Toen Ambler voor zijn vlucht aan het shoppen was, kocht hij een fles Glenmorangie A Tale of Cake uit dezelfde serie als Glenmorangie A Tale of the Forest. De fles ging niet aan boord, maar met de belofte van een whisky die naar cake ruikt, checkte hij deze vol vertrouwen in bij zijn vlucht van United Airlines. Hij was dan ook behoorlijk geschokt toen hij deze fles na zijn vlucht ineens geopend weer terug vond , waarbij een derde van de drank ontbrak.
In een post op Twitter spreekt Ambler de luchtvaartmaatschappij aan met onderstaande post:

Uiteenlopende reacties op missende Glenmorangie whisky

United meldt de man vervolgens dat hij een rapport dient te laten opmaken met het bagagecentrum, zodat de zaak opgepakt kan worden. Ook vroegen ze hem om overige gegevens door te sturen over de vlucht om zo de zaak te escaleren.
De overige reacties onder het bericht van Ambler lopen behoorlijk uiteen. De een heeft het over een schreeuw om aandacht, een ander zegt grappend respect te hebben voor de dader, want een derde fles whisky leegdrinken is ‘drinken als een koning’ en weer een ander zegt dat er waarschijnlijk ook wel wat geks met de rest van de ‘whisky’ in de fles gebeurd is.
Of Ambler de fles Glenmorangie A Tale of Cake vergoed gaat krijgen, is nog maar de vraag. Hiervoor zal hij in elk geval de gegevens van de aankoop van de fles moeten kunnen overleggen en waarschijnlijk bewijzen dat de fles dicht was toen hij die in zijn koffer stopte.
Een luchthaven is in principe verantwoordelijk voor ingecheckte bagage, maar dat is niet per definitie de garantie dat al je bagage ook bij aankomst op je ligt te wachten. Afgelopen jaar was het nog chaos op verschillende luchthavens, waarbij verschillende passagiers het zonder hun koffers moesten doen. Het ontbreken van één specifiek voorwerp, in dit geval een dure fles Glenmorangie A Tale of Cake, is dan ook van een hele andere orde.

POPULAIR NIEUWS