Oprichter van Bimber en Dunphail Distillery is opgepakt

Nieuws
woensdag, 21 februari 2024 om 11:00
dunphail
Dariusz Plazewski, de oprichter van de Bimber en de Dunphail distilleerderijen, is opgepakt. Hij is gearresteerd in Groot Brittannië op verzoek van het Poolse Openbaar Ministerie. Hij wordt van samenzwering tot moord en drugshandel verdacht en wacht nu op uitlevering. De verdenkingen waarvoor hij vast zit dateren van ruim twintig jaar geleden en wijzen naar een compleet ander leven van de distilleerder.
Plazewski zou in 1997 onder zijn echte naam een AK47 met munitie aan iemand hebben geleverd. Het doel van deze levering was volgens de aanklacht dat er met het wapen iemand vermoord zou worden. Dit is alleen nooit gebeurd. In 1998 zou de oprichter van Bimber ook betrokken zijn bij een geplande levering van cannabis, LSD en heroïne.
Hij is hier nooit eerder voor opgepakt, omdat bij dit onder zijn eigenlijke naam Lucasz Ratajewski gedaan heeft. Vervolgens is hij gevlucht naar Londen en daar nam hij zijn nieuwe naam aan. In Londen richtte hij samen met zijn partner Ewelina Chruszyk in 2004 de Bimber Distillery op en later de Dunphail Distillery die afgelopen jaar whisky begon te maken.

Distilleerderijen reageren op arrestatie oprichter

Zowel de Bimber als de Dunphail Distillery hebben gereageerd op de arrestatie van Plazewski. Bij beide distilleerderijen is het verhaal hetzelfde, namelijk dat Plazewski zijn verantwoordelijkheden neergelegd heeft. Alle operationele zaken en de besluitvorming in de stokerijen is overgedragen.
‘In de toekomst zullen Bimber medeoprichter Ewelina Chruszczyk en Dunphail directeur van whiskycreatie Matt McKay samen de activiteiten van beide distilleerderijen leiden.’
In de verklaring staat verder dat er geen onderbreking in de productie zal zijn en alle activiteiten door blijven lopen. Beide distilleerderijen benadrukken ook dat er geen concessies gedaan zijn aan de kwaliteit. Verver wordt er op begrip gehoopt voor de situatie waarin beide bedrijven zich nu bevinden.
Foto: Dunphail Distillery

POPULAIR NIEUWS