Oud-whisky tourgids gaat verder als distillery manager

Nieuws
maandag, 07 oktober 2024 om 13:00
george campbell laphroaig
Eerder dit jaar vertrok Barry MacAffer bij Laphroaig, waardoor de stokerij geen distillery manager had. Dat is afgelopen week veranderd met de terugkeer van een oude bekende: oud- Laphroaig tourgids George Campbell.
Hij is door Suntory, de eigenaar van de Islay whiskymaker, aangesteld als de nieuwe distillery manager. De Schot neemt ruim 12 jaar ervaring in de whisky-industrie mee naar Islay.

12 jaar ervaring in whisky

De start van Campbells carrière was bij de Laphroaig Distillery. Hij ging daar aan de slag als rondleider en bekleedde die functie een paar jaar. Daarna zette hij zijn loopbaan voort bij stokerijen van Diageo en William Grant & Sons.
Uiteindelijk reisde Campbell zelfs af naar Australië om daar te gaan werken. Laphroaig heeft in die tijd altijd in zijn hart gezeten en nu is hij er terug. Hij omschrijft zijn terugkeer dan ook als thuiskomen.
‘Ik ben vereerd dat ik op dit spannende moment deel mag uitmaken van het team. Laphroaig Distillery is een speciale plek voor mij en het is het team daar dat mij inspireerde om een carrière in de whiskyindustrie te beginnen toen ik 21 was.‘
George Campbell..

Ook promoties bij Laphroaig

Naast de aanstelling van Campbell, heeft Suntort ook twee mensen gepromoveerd. Jonathan Fletcher en Emma Boyle gaan Cambell ondersteunen in zijn nieuwe rol als assistant distillery managers.
Fletcher was eerder procesoperator bij Bowmore en Boyle werkte als seizoensgids bij Laphroaig. Beide assistenten zijn opgeleid om op allebei de Suntory locaties op Islay aan de slag te kunnen en worden flexibel ingezet bij zowel de Bowmore als de Laphroaig Distillery op Islay.
Wat er gebeurt met de vrijgekomen posities, is niet bekendgemaakt. Het zou zomaar kunnen dat Suntory hiervoor in de nabije toekomst nog twee vacatures open zet.
Meer nieuws over de Laphroaig Distillery lees je op onze Laphroaig nieuwspagina.
The Legend of Laphroaig Image
The Legend of Laphroaig
EUR169.99
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS