Oud Whistlepig oprichter (waar veel ophef over is geweest) komt met eigen rye whiskey

Nieuws
maandag, 22 januari 2024 om 7:00
bhakta
Met een hele eigen whiskey keert Raj Bhakta, de oprichter en oud-eigenaar van WhistlePig, terug naar de whiskey wereld. Hij heeft namelijk een tien jaar oude straight rye whiskey onthuld.
Het heeft tien jaar en acht maanden geduurd voordat de whiskey klaar was, maar uiteindelijk is het een feit: Raj Bhakta is terug in de whiskey-industrie. Zijn eerste eigen whiskey, de Bhakta 2013 Straight Rye Whiskey, is voor hem een bekend begin.
‘Rogge was echt de drank waarmee het voor mij allemaal begon. Zelfs nadat we WhistlePig hadden verlaten, wisten we dat we nog niet klaar waren met rogge. En rogge was nog niet klaar met ons. Nu doen we het opnieuw, maar dan groter, gedurfder en beter dan we ooit gedaan hebben.’
Bhakta verliet in 2019 WhistlePig nadat er opheft rondom mismanagement en fraude ontstaan was. Daarna heeft hij Bhakta Spirits, zijn eigen drankenbedrijf opgezet. Onder die naam verkoopt hij onder andere armagnac en cognac en nu dus ook whiskey.

Wat is de Bhakta 10 Years Old Rye whiskey?

De whiskey van Bhakta Spirits bestaat voor 95 procent uit rogge en 5 procent gemoute gerst. De drank heeft tien jaar en acht maanden gerijpt en is daarna nog voor meer dan twee maanden in Franse Calvados vaten gegaan voor een finish.
De drank is uiteindelijk gebotteld op 53,5 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes van de 10 jaar oude vloeistof zijn als volgt:
Neus: Vanille, karamel en appeltaart.
Smaak: Peper en nootmuskaat.
Afdronk: Zacht met tonen van eikenhout en rancio.
Sean O’Rourke, chief minister of spirits bij Bhakta Spirits, vertelt dat dit een drank is die trouw is aan zijn status als single vintage spirit. De drank vertegenwoordigt volgens hem als geen ander de zeldzaamheid, transparantie en variatie die whisk(e)yliefhebbers zoeken.
Een fles Bhakta 10 Year Old Rye Whiskey kost 149 euro en is al in de Verenigde Staten te koop. Er zijn slechts 4800 flessen beschikbaar, dus de kans dat de whiskey naar Europa komt is redelijk klein.
Foto: Bhakta Spirits

POPULAIR NIEUWS