Oude Bowmore whisky smaakt naar Islay oesters, tropisch fruit en peper

Nieuws
zaterdag, 30 maart 2024 om 7:00
berry bros bowmore 1997 whisky
Berry Bros & Rudd is nog bezig met de laatste puntjes op de i. Op 2 april gaat de nieuwe winkel open en dat wordt gevierd. De winkel heeft bij de opening namelijk een exclusieve Bowmore botteling te koop.
Het gaat om een Bowmore expressie die in 1997 gedistilleerd is en in 2024 gebotteld werd. De whisky is 26 jaar oud en heeft gerijpt in een butt met nummer 89, wat voor butt dit is wordt niet vermeld. De vloeistof heeft geen finish gekregen en is de fles op vatsterkte van 53 procent.
De rijping heeft ervoor gezorgd dat de gelimiteerde Bowmore expressie van Berry Bros & Rudd tonen heeft van houtskool, kalk en tropisch fruit. De whisky heeft een olieachtige body met smaken van verse Islay oesters, tropisch fruit en peper.
De kosten van een fles zijn 1000 pond (omgerekend 1171 euro) en de oplage is zéér gelimiteerd. Er zijn namelijk slechts 100 flessen beschikbaar. Mocht je een fles willen hebben, zul je naar de winkel van de bottelaar moeten gaan. Hij ligt namelijk alleen in de schappen in Londen.

Exclusieve Bowmore whisky niet de enige bijzondere fles bij Berry Bros & Rudd

Een bezoek aan de nieuwe winkel van Berry Bros & Rudd in Londen zal overigens geen kwelling zijn. De winkel is ruim van opzet met talloze whisky’s, wijnen en andere gedistilleerde dranken.
Geordie Willis, brand experiences en creative director van Berry Bros & Rudd vertelt dat hij erg blij is dat de nieuwe winkel op het punt staat om te openen en dat hij trots is op het resultaat van de verbouwing.
‘De ruimte is zorgvuldig gerestaureerd; het interieur bestaat uit eikenhouten duigen van oude whiskyvaten en een prachtige massieve iepenhouten proeftafel. De iep die voor de tafel is gebruikt, is afkomstig van Brodie Castle Estate in het hart van Speyside - de thuisbasis van enkele van 's werelds meest gevierde whiskydistilleerderijen.’
Er zijn in totaal bijna 1000 producten te vinden in de nieuwe winkel, waaronder een aantal exclusieve whisky bottelingen. Deze zijn terug te vinden in de Spirits Reserve Room in de winkel.
Foto: Berry Bros & Rudd
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS