Het wachten is op de nieuwe Yuza whisky: 'Mensen waren super enthousiast!'

Nieuws
zaterdag, 30 maart 2024 om 12:00
yuza whisky
Vorig weekend vond er een whiskyfestival plaats in Nederland waar diverse mooie dranken geproefd konden worden. Daar werd voor het eerst een nieuwe Japanse whisky ingeschonken die nu nog niet in Nederland verkrijgbaar is.
Eén van de aanwezigen op de stands was Salud Distribution, waar Martijn van Opstal, onlangs aan het werk is gegaan. Hij had de eer om een mooie dram uit het land van de rijzende zon in te schenken, namelijk een whisky van de Yuza distilleerderij.

Enthousiasme voor de dram uit land van rijzende zon

Omdat de Japanse whisky nog niet in Nederland te koop is, werd de godendrank tijdens Whisky Festival Noord Nederland in Groningen slechts aan een beperkt aantal mensen ingeschonken. Dit waren vooral slijters, groothandelaren, bloggers en influencers.
In een reactie aan Whisky Monkeys laat van Opstal weten dat mensen erg blij werden van het levenswater: ‘Mensen waren super enthousiast! Echt heel erg onder de indruk. De mooiste reactie was dat mensen het meteen in hun assortiment wilden opnemen.’
Toch moet daar nog even opgewacht worden. Het duurt nog even voordat deze vierde release naar ons kikkerlandje komt.

Japanse Whisky wordt gemaakt bij een Mizunara bos

De Yuza distilleerderij is gevestigd tussen Mizunara bossen en diverse waterbronnen. Voor de distilleerderij zijn een paar thema’s belangrijk, zoals te lezen is op de officiële website.
Zo wordt er namelijk gewerkt met het TLAS-systeem, de afkorting voor tiny, lovely, authentic en supreme.
Wil jij weten wanneer het volgende whiskyfestival op de kalender staat? Bekijk dan onze kalender voor Nederland of onze kalender voor België. Festivals zijn bij uitstek de plek om nieuwe whisky’s te ontdekken zonder dat je daar meteen een hele fles van hoeft te kopen.
Vorig jaar waren nog onder de indruk van de Sakurao whisky, waarover je alles kunt lezen in onze Sakurao recensie.
Dit artikel is onafhankelijk tot stand gekomen. In onze content zit veel liefde, tijd en aandacht. Mocht je dat kunnen waarderen, dan kan dat met een donatie. Kijk voor de button hieronder.

POPULAIR NIEUWS