Pearse Lyons Distillery brengt Genesis whiskey uit

Nieuws
door Monkey
vrijdag, 28 juli 2023 om 17:00
pearse lyons genesis release whiskey
De Ierse Pearse Lyons Distillery heeft een exclusieve en gelimiteerde whiskey uitgebracht. De nieuwe whiskey van de kleine distilleerderij is de eerste die volledig in de voormalige Altar of St. James kerk is gemaakt. De drank heeft de toepasselijke naam Pearse Genesis gekregen.
De Pearse Lyons distilleerderij in Dublin heeft voor de Genesis whisky vier vaten met de hand geselecteerd. Dit gebeurde onder het toeziende oog van Dr. Pearse Lyons die de botteling van deze drank helaas niet mocht meemaken; hij overleed in 2018 na een kort ziekbed.
Lyons heeft naast het uitzoeken van de vaten ook het stookproces van de whiskey overzien. Dit gebeurde in de voormalige St. James kerk in de Kentucky Vendome stills die nog steeds operationeel zijn én te zien zijn tijdens een bezoek aan de distilleerderij in de Liberties (waar ook Teeling te vinden is).

Wat is Pearse Lyons Genesis whiskey?

De whiskey is een eerbetoon aan de kerk waarin deze gestookt is. Dit is direct te zien aan de bijzondere verpakking waarin de drank geleverd wordt. Elke fles is namelijk verpakt in een transparante puntvormige ‘doos’ die qua ontwerp aan de torenspits van de kerk doet denken.
Op de voorkant staat in gouden letters de naam van de distilleerderij en in zwarte letters ‘Genesis Release Single Malt’. Ook vind je hier het nummer van de fles terug en dat de drank op cask strength gebotteld is (57,1 procent ABV). De oplage is namelijk gelimiteerd tot 888 stuks wereldwijd.
Dit zijn de tasting notes van Pearse Lyons Genesis Release whiskey:
Neus: gekarameliseerd eiken, vanille, appelkruimeltaart
Smaak: boomgaardvruchten, peer, lichte toffee
Afwerking: witte peper en eikenkruiden
Pearse Lyons Genesis Release whiskey is vanaf nu te koop via de website van de Pearse Lyons distilleerderij. Een fles kost je 199 euro. Hou er wel rekening mee dat er nog verzendkosten bij komen.

POPULAIR NIEUWS