Redbreast Irish Whiskey steunt vogels met de Forest Green Birdfeeder Edition whiskey

Nieuws
zaterdag, 11 november 2023 om 9:00
redbreast 12 birdfeeder whiskey
Redbreast Irish Whiskey, het merk met het bekende roodborstje, heeft een nieuwe gelimiteerde whiskey uitgebracht. Het gaat om de vierde Redbreast 12 Birdfeeder-editie die met een bijzondere verpakking geleverd wordt en waarvan opbrengsten naar het goede doel gaan.
De Redbreast 12 Birdfeeder Whisky editie van dit jaar wordt, net als de voorgaande drie edities, geleverd met een doos in de vorm van een metalen vogelvoederhuisje. Billy Leighton, meesterblender bij Irish Distillers, vertelt dat de speciale flessen een belangrijke rol kunnen spelen in het voeren van de vogels tijdens de koude maanden.
Hij is dan ook blij met de vierde versie van het vogelvoederhuisje die dit jaar in het bosgroen uitgebracht is. De voorgaande edities hadden een goudkleurig, koperkleurig en een roodkleurig huisje, waarin telkens de Redbreast 12 Year Old Irish Whiskey te vinden was.
Het is niet alleen een gelimiteerde fles, maar ook een manier waarop de Ierse distilleerderij zich hard maakt voor het goede doel. Voor elke fles wordt er namelijk een bedrag overgemaakt naar de Birdlife International stichting. Deze zet zich in om vogels over de hele wereld en hun leefgebieden te beschermen. De distilleerderij hoopt dit jaar het opgehaalde bedrag van 70.000 euro van afgelopen jaar te overschrijven.

Wat is de Redbreast 12 Birdfeeder Edition 2023 whiskey?

De drank in de Redbreast 12 Birdfeeder Edition 2023 is een whiskey die gerijpt heeft in een mix van bourbon- en sherryvaten. De tasting notes zijn als volgt:
Neus: ‘Een complex kruidig en fruitig aroma met duidelijk geroosterde houttonen’.
Smaak: ‘Vol en complex van smaak; zijdezacht met een harmonieuze balans van kruidige, fruitige, sherry en geroosterde tonen’.
Afdronk: ‘De complexe smaken blijven lang hangen op het gehemelte’.
De gelimiteerde whiskey is nu te koop via de website van Redbreast whiskey. De verkoopadviesprijs is 78 euro per fles, exclusief verzendkosten. Of en wanneer de expressie in Nederlandse schapen terecht komt is nog niet bekend. De koperkleurige Birdfeeder-editie van de whiskey is ook nog in Nederland te koop.
Foto: Redbreast Irish Whiskey

POPULAIR NIEUWS