Rondleidingen Vink Whisky nu weer te boeken

Nieuws
zaterdag, 11 maart 2023 om 9:00
vink whisky tour
Vink Whisky heeft de deuren van haar distilleerderij geopend voor bezoekers. Geïnteresseerden kunnen er weer rondleidingen en proeverijen boeken, waarin je alles over Vink Whisky geleerd wordt.
Eens per kwartaal opent Vink Whisky de deuren van de distilleerderij voor bezoekers. De stoker opent dit jaar de deuren weer op 19 maart 2023. Op die datum zijn bezoekers bij distilleerderij Tweekoppige Phoenix in Zaandam en het bijbehorende proeflokaal welkom op reservering.
Tijdens de rondleiding leer je hoe Vink Whisky haar dranken stookt. De slogan van het merk ‘Van korrel tot borrel’ komt daarin geheel voorbij, want het hele distilleerproces wordt uitgelegd. Arthur Kuijt, de meesterdistilleerder van Vink, vertelt je tijdens de tour onder andere de verschillen tussen gin, jenever en whisky en vertelt je wat het beste moment is om drank te proeven en waarom. Daarnaast wordt er uitgelegd hoe alles op de distilleerderij werkt en kun je de apparatuur zoals de alambik, de ketel waarin Vink Whisky gestookt wordt, zien. Een tour duurt ongeveer een uur en is hier te boeken.

Vink Whisky rondleiding is inclusief proeverij

De eerstvolgende rondleiding van Vink Whisky staat gepland op zondag 19 maart 2023 tussen 16:00 en 18:00 uur en kost veertig euro per persoon. Gedurende een uur neemt Arthur Kuijt je onder zijn vleugels. Op dit moment zijn er nog een aantal plekken vrij, waarbij aansluitend een proeverij plaatsvindt. Tijdens die proeverij worden vier verschillende dranken beschikbaar gesteld om te proeven. ‘De Vink whisky's zijn uiteraard vaste prik,’aldus Vink op haar website.
Ook is het mogelijk om een fles Vink Whisky met korting aan te schaffen. De verschillende Vink whisky’s zijn namelijk te koop in de slijterij bij het proeflokaal. Als je daarvoor nog inspiratie zoekt, dan kun je natuurlijk de Vink Triple Wood Whisky review lezen. Daarin vertellen wij je namelijk uitgebreid wat je van deze whisky van Nederlandse bodem mag verwachten.

POPULAIR NIEUWS