Dit zijn de winnaars van San Francisco World Spirits Competition 2023

Nieuws
zondag, 30 april 2023 om 13:00
weekend twente
Elk jaar worden verschillende whisky competities gehouden. Een daarvan is de San Francisco World Spirits Competition 2023 en daarvan zijn nu de winnaars bekend.
Tijdens deze competitie zijn er in verschillende categorieën whisky’s geproefd en beoordeeld. Een vakkundige jury bepaalde hoe goed de deelnemende whisky’s waren en beloonde ze met een bronzen, zilveren, gouden of zelfs een dubbele gouden medaille.
Wij hebben hieronder een selectie van de winnaars van een dubbele gouden medaille tijdens de San Francisco World Spirits Competition 2023 voor je op een rij gezet. Er zijn tijdens de San Francisco World Spirits Competition 2023 nog veel meer winnaars dan dit uitgeroepen. Voor een volledig overzicht kun je op de website van San Francisco World Spirits Competition terecht.
DistilleerderijWhiskyCategorie
Ardbeg 10Year Old Single Malt Distillers’ Single Malt Scotch – Up to 12 Years
BenriachThe Twenty One Single Malt ScotchDistillers’ Single Malt Scotch – 20 Years and Older
GlenmorangieNectar d’OrDistillers’ Single Malt Scotch – No Age Statement
Heaven’s DoorDecade Series Vol. 1 10yr BourbonStraight Bourbon
Highland Park18 Year OldDistillers’ Single Malt Scotch – 13 to 19 Years
KavalanClassic Single MaltOther Single Malt Whisk(e)y
Loch LomondOpen Special Edition 2023Distillers’ Single Malt Scotch – 20 Years and Older
Zuidam Distillers100 Rye WhiskyRye Whisk(e)y
Stokerij Sculte Sculte Whisky Refill Special Limited Edition 2MB Recipe OneOther Single Malt Whisk(e)y
The SextonSingle Malt Irish WhiskeySingle Malt Irish Whiskey
Ook Brother's Bond is in de prijzen gevallen tijdens SFWSC 2023. De American Blended Rye whisky is beloond met een gouden plak, terwijl er dubbel goud gegaan is naar de Cask Strength Bourbon. Het merk van acteurs Ian Somerhalder en Paul Wesley timmert daarmee flink aan de weg.

Nederlands glorie tijdens San Francisco World Spirits Competition 2023

Tussen de winnaars is een tweetal Nederlandse distilleerderijen te vinden. Zuidam Distillers heeft namelijk met de 100 Rye Whisky een dubbele gouden plak in de wacht gesleept. De whisky won die plak in de categorie Rye Whisk(e)y en dat is niet de eerste keer dat deze prijs naar Baarle-Nassau gaat. Daarnaast is ook Stokerij Sculte uit Twente in de prijzen gevallen.
Stokerij Sculte won met maar liefst vier van haar whisky's medailles. Drie daarvan, Sculte Whisky 8 Single Malt, Whisky Peated 4 en Whisky Refill Twents Eiken, zijn beloond met een zilveren medaille. De vierde, Sculte Twentse Whisky Refill Special Limited Edition 2MB Recipe One, neemt een dubbele gouden plak mee naar huis.

Hoe worden medailles gewonnen tijdens San Francisco World Spirits Competition 2023?

Om tijdens San Francisco World Spirits Competition 2023 een medaille te winnen moet je een uitzonderlijk goede whisky neerzetten. Op de website van SFWSC is te lezen dat elke whisky beoordeeld wordt door middel van een blind tasting. Tijdens het proeven bepaalt elk jurylid wat de whisky die geproefd wordt scoort en of daar een medaille bij hoort.
Dat kan brons, zilver of goud zijn. Alleen als alle juryleden een whisky beoordelen met een gouden plak, wordt er een dubbele gouden plak uitgedeeld. In het geval van Stokerij Sculte en Zuidam Distillers is dat laatste dus gebeurd.