Shock of goed idee: geen alcohol meer in gemeente Gennep in 2040?

Nieuws
zaterdag, 23 september 2023 om 9:00
whisky cane grain
Als je van een glaasje whisky wilt genieten in de gemeente Gennep heb je over een aantal jaar een aardig probleem. De gemeente wil daar iedereen in 2040 van de drank af hebben.
De gemeente Gennep is al enige tijd bezig om de inwoners te weren van zowel alcohol als tabak. Het is de bedoeling dat over 17 jaar minder dan vijf procent van de inwoners rookt. Zo is te lezen op de Gelderlander.
‘De gemeente gaat niet alleen de strijd aan tegen een ongezonde leefstijl maar doet dat samen met werkgevers, huisartsen en verslavingsdeskundigen en natuurlijk de eigen inwoners. In de dorpen (en stad) wordt voorlichting gegeven, er komen zelfhulp-apps en gespreksgroepen.’

Geen alcohol meer en dus whisky in gemeente Gennep

Ook alcohol, waaronder dus de godendrank, wordt beschouwd als slecht voor het lichaam en daarom doet de gemeente hard zijn best om op de gezondheid van burgers voorop te stellen.
Nu is het nog wel gewoon mogelijk om alcohol te drinken in een kroeg of een fles drank in een winkel te kopen. Frank Pubben, wethouder van Gennep, realiseert zich dat het een indringend pakket is wat klaar ligt: ‘Het is erg ambitieus, dat geef ik toe.’

Waar zijn de mensen uit Gennep?

Nu zijn wij benieuwd: ben of ken jij een inwoner uit Gennep? Hoe kijkt deze persoon tegen deze ideeën aan? Laat het ons gerust weten.

Doe mee aan leuke prijsvragen

Ben je niet zo van de drank zelf maar wil je wél mooie prijzen winnen? Houd dan onze prijsvragen-pagina in de gaten, waar wij regelmatig wat leuks weggeven. Zo kon je afgelopen periode bijvoorbeeld een boek en een jas winnen en ook komende week komt er weer een leuke prijs op die wél met whisky te maken heeft, maar waar geen drank in zit.
Hoeveel glaasjes whisky drink jij per week?

POPULAIR NIEUWS