Sovereign Brands stapt met The Deacon in de whiskywereld

Nieuws
zaterdag, 11 februari 2023 om 9:00
the deacon
Drankenmerk Sovereign Brands heeft haar eerste Schotse whisky, The Deacon, aangekondigd. De drank wordt gestookt in samenwerking met Pernod Ricard en is geheel in de stijl aangekondigd met een postapocalyptische film.
The Deacon siert er op de bronskleurige fles van Sovereign Brands. Het is de eerste stap die het drankenmerk op het gebied van Schotse whisky zet. De whisky is een blended whisky van verschillende Islay en Speyside whisky’s die op 40% ABV gebotteld is. De drank is in samenwerking met Pernod Ricard gestookt. Dit bedrijf nam in 2021 een minderheidsbelang in Sovereign Brands, dat in oktober 2022 flink verhoogd is.
Nu trappen de twee merken de samenwerking af met een heuse whisky die in een wel hele specifieke stijl aangekondigd wordt. De trailer van de whisky komt namelijk wel heel dicht in de buurt van de stijl van de blockbuster Mad Max. Bekijk de trailer hieronder zelf:

Sovereign Brands The Deacon wijkt af van de norm

The Deacon van Sovereign Brands kent niet alleen een opvallende trailer. Ook de fles waarin de whisky gebotteld is, is bijzonder. Deze is namelijk geheel brons-/koperkleurig met een uniek reliëf en een stijlvolle print. De kleur en het reliëf van de fles verwijzen naar de koperen pot stills uit distilleerderijen, maar verder is het alles een behalve klassieke glazen fles.
Brett Berish, CEO bij Sovereign Brands, vertelt dat er bewust gekozen is voor de ‘ontwrichtende stijl voor de eerste Schotse whisky’. Berish legt uit dat hij een aantrekkelijke whisky wilde maken dat met niets anders op de markt te vergelijken is. ‘Traditionele etiketten en een klassieke fles pasten daar niet bij, dus is er voor een koperen verpakking gekozen en een onorthodox etiket.’
Op de afbeelding staat een dokter uit vervlogen tijden, iemand met een zogeheten pestmasker. De naam van de drank, The Deacon, verwijst ook naar een dergelijk beroep. Vrij vertaald betekent het namelijk verpleger, ziekenbroeder of diaken.
Los van het onorthodoxe uiterlijk is het de smaak die telt. The Deacon belooft een rokerige blended whisky te zijn waar een complex, maar evenwichtig smaakprofiel aan zit. De drank geeft aroma’s van gebrande sinaasappel en biscuits op de neus, terwijl de smaak- kruidig en citrusachtig is met een lange afdronk. The Deacon zal over niet al te lange tijd in de schappen te vinden zijn en zal ongeveer 40 dollar gaan kosten. Of en wanneer de drank precies naar Nederland komt, is nog niet bekend.

POPULAIR NIEUWS