Kies nu je favoriete whiskyglas door Smokeheads rethinking drinking actie

Nieuws
vrijdag, 28 juli 2023 om 11:00
smokehead tequila cask terminado
Smokehead is een tijdje geleden een unieke actie gestart en promoot dit onder de noemer rethinking drinking. Het houdt in dat het bedrijf een nieuw whiskyglas wil introduceren en iedereen kan nu zijn haar of stem uitbrengen wat de mooiste is.
De whiskymaker speelt in op originaliteit en is een samenwerking aangegaan met Elliot Walker. Hij is een glaskunstenaar en beeldhouwer. Ook is hij de winnaar van het tweede seizoen van de tv-serie Blown Away, dat op Netflix staat. Op de website van Smokehead – het whiskymerk dat zich laat herkennen door een doodshoofd op de flessen- staat het volgende: ‘Hij gedijt op vrijheid – experimenteren en opnieuw bedenken. Net als ons.’
De samenwerking houdt in dat Walker geëxperimenteerd heeft om een nieuw whiskyglas te maken. Daarvoor heeft hij drie protoypes bedacht die compleet anders zijn:
  • Gasmask
  • Heart of ice
  • Vapour chamber
Je kan ze hier bekijken. Een whiskyglas heeft impact op hoe je een whisky ervaart. Niet voor niets zie je vaak dezelfde soort tasting glazen die op een whiskyfestival uitgereikt worden. Het is een glencairn glas waar goed mee geroken en geproefd kan worden. Lees ook ons artikel eens over welke whiskyglazen er allemaal zijn.
Onduidelijk is wat de volgende stap is, dus wat er precies gaat gebeuren zodra er eenmaal een whiskyglas als winnaar uit de bus komt.

Wie is er fan van Smokehead?

Iemand die best wel fan is van Smokehead is Max Lammerts, de bedenker van de unieke whiskybonbons in Groningen. Hij mag ontzettend graag de Smokehead whisky puur in chocolade stoppen. Zijn bonbons zijn anders dan de gemiddelde bonbons omdat er geen sprake is van ganache, maar de whisky zit nog in tact in de chocolade. Lees hier meer over in ons artikel: Alles wat je moet weten over de unieke whisky bonbons van Tres Bien.

POPULAIR NIEUWS