Starward kruist Australië en Schotland in een nieuwe limited edition

Nieuws
donderdag, 30 november 2023 om 13:00
starward lagavulin
De Australische Starward distilleerderij komt met een unieke kruising tussen Schotland en Australië. Er is namelijk een nieuwe limited edition whisky die in vaten van een bekende Islay vaten gefinisht heeft.
De Starward spirit is voor de kruising twee en een half jaar gerijpt in rode wijnvaten, waarna deze klaar was voor de unieke finish. De drank is vervolgens achttien maanden lang gerijpt in vaten van de Schotse Lagavulin Distillery. David Vitale, oprichter van de Starward distilleerderij, meldt dat de Starward x Lagavulin whisky een mooi voorbeeld is van de inspiratie die hij had toen hij Starward oprichtte. Hij wilde met zijn whisky namelijk een onderscheidende whisky creëren. Met de whisky uit rode wijnvaten is dat al gelukt volgens Vitale, maar Lagavulin belichaamt de term 'onderscheidend' als de beste.
‘Het betrekken van deze vaten om deze spannende whisky te maken geeft ons een magisch moment om het beste van Australische nieuwsgierigheid en Schotse traditie te vieren.’

Wat is Starward x Lagavulin whisky?

De Starward whisky is een jonge whisky met een basis van de drank uit rode wijnvaten. Deze is verrijkt met smaken van de bekende Lagavulin whisky, wat de drank tonen van turf en rook gegeven heeft en zo twee werelden met elkaar combineert. Dit zijn de tasting notes van Starward x Lagavulin:
Neus: Gele nectarine, vleugje turf, ananas en een vleugje jodium.
Smaak: Aanvankelijk erg tropisch, gegrilde ananas, zwarte thee en een vleugje pekel.
Afdronk: Droge as, maar volgt met tropisch fruit en een vleugje eikenhout.
Wat betreft beschikbaarheid is er goed nieuws voor liefhebbers van Starward en Lagavulin. Deze whisky komt namelijk heel snel naar Nederland. De Australische whisky is vanaf half december te koop in een geselecteerd aantal whiskyspeciaalzaken in Nederland. Waar precies is niet bekend. De prijs voor een fles is 120 euro en de voorraad zal zeer beperkt zijn.
Wist je overigens al dat we op Whisky Monkeys een experiment uitvoeren momenteel, waarbij je een cadeaubon kunt winnen? Hier vind je meer informatie.

POPULAIR NIEUWS