Stauning onthult eerste cask strength Hardcore whisky

Nieuws
zaterdag, 24 februari 2024 om 16:00
stauning hardcore kaos
Stauning heeft een nieuwe botteling in de Hardcore whiskyreeks aangekondigd. De whisky vormt meteen een primeur. Het is namelijk de eerste KAOS die op vatsterkte gebotteld wordt.
Net als de Core edition van de KAOS is de Hardcore versie een Triple Malt whisky. De nieuwe Deense expressie is samengesteld uit rogge, gerst en gerookte gerst en vormt een eerbetoon aan de vele facetten van de culinaire tradities van het land.
De distilleerderij wil de KAOS whisky graag tot een unieke ervaring maken door deze op vatsterkte uit te brengen. Het bedrijf nodigt de whiskyliefhebber dan ook uit om zelf de smaak en sterkte aan te passen met water.
‘Deze interactieve ervaring maakt een persoonlijke verkenning mogelijk van een gedurfd begin tot een genuanceerde afdronk en belichaamt de geest van echt whiskyvakmanschap.’

Wat is de Stauning Hardcore Kaos whisky?

De Hardcore Kaos whisky heeft gerijpt in zwaar verkoolde virgin Amerikaanse eikenhouten vaten en first fill Makers Mark vaten. Daarna is de drank direct vanuit het vat de fles in gegaan. Wat het alcoholpercentage van de drank precies is, is nog niet bekendgemaakt, net als de precieze tasting notes van de Deense expressie. Wel licht de distilleerderij een tipje van de sluier op met de melding dat de drank een zacht gerookte en complexe, lang aanhoudende afdronk heeft.
De whisky is vanaf 29 februari om 12 uur beschikbaar via de website van Stauning. Jammer genoeg voor whiskyliefhebbers buiten Denemarken wordt er niet internationaal verzonden. Andere bottelingen van Stauning zijn wel in Nederland te koop. Zo kun je de Stauning KAOS Triple Malt whisky die op 46 procent alcohol by volume gebotteld is, op verschillende plekken vinden zoals bij whiskyspeciaalzaken. OF ook deze nieuwe expressie in de Hardcore reeks uiteindelijk naar de Nederlandse slijterijen komt, is niet bekendgemaakt.
Foto: Stauning whisky

POPULAIR NIEUWS