Glenmorangie Infinita whisky nu te koop in nieuw jasje

Nieuws
zaterdag, 24 februari 2024 om 12:00
glenmorangie infinita
Het bekende whiskymerk Glenmorangie is bezig om haar whisky-assortiment helemaal aan te passen. Eerder kwam het merk al met aanpassingen van whisky’s uit het kernassortiment, nu is de 18-jarige whisky uit de doeken gedaan.
De 18-jarige whisky van Glenmorangie gaat vanaf nu door het leven onder de naam Infinita. Voorheen stond er ‘extremely rare’ op de fles. De nieuwe uitstraling met nieuwe naam moet zorgen voor een iets luxere touch.

Voor nieuwkomers en fans

De whisky heeft de afgelopen jaren al vele prijzen gewonnen. Dr. Bill Lumsden is erg blij met het resultaat van het nieuwe jasje. Hij legt uit dat deze Glenmorangie whisky het altijd goed doet bij bekende drinkers, alsook nieuwkomers.
'Er zijn aroma's van honing, vanille, narcis en jasmijn, en smaken van vijgen, dadels, noten, zachte specerijen en meer. Fans van Glenmorangie 18 Years Old kunnen er zeker van zijn dat onze wonderlijke whisky onveranderd is. Ik weet zeker dat ze het met me eens zullen zijn dat, zoals de nieuwe naam al suggereert, Glenmorangie Infinita heerlijkheid zonder einde is.'
De 18-jarige whisky rust eerst 15 jaar in Amerikaanse eikenhouten bourbonvaten, waarna er een periode van drie jaar volgt in Oloroso sherryvaten.
De nieuwe whisky is nu verkrijgbaar vanaf 125 euro.

97 jaar met een elke dag een dram

Vorig jaar hadden we een interview met Gillian Macdonald, master blender bij Glenmorangie. Zij zei onder meer het volgende: ‘Nou ja, ik had waarschijnlijk eerder al wel blended whisky gehad. Want mijn vader dronk whisky en mijn oma ook. Zij dronk altijd whisky. Waarschijnlijk heb ik weleens whisky uit mijn vaders kast gepikt, haha. Maar mijn oma dronk dus dagelijks en ze is 97 geworden.’
Hier kun je dat hele interview teruglezen. Ondertussen is het wachten op de aankondiging wat de nieuwe Tale of- whisky van Glenmorangie dit jaar gaat brengen.
Foto: Glenmorangie

POPULAIR NIEUWS