The Glenturret eert legendarische bolide met oude single malt whisky

Nieuws
door Monkey
zondag, 25 februari 2024 om 7:00
glenturret jaguar ctype
Waar Bowmore whisky’s uitbrengt in samenwerking met Aston Martin, is The Glenturret bezig met een reeks single malt whisky’s rondom een ander bolidemerk. Het whiskymerk viert de verjaardag van een legendarische Jaguar met de The Glenturret x Jaguar C-Type No 2.
De nieuwe single malt whisky van The Glenturret is de tweede in een reeks van drie flessen. De reeks werd in 2021 afgetrapt met de Glenturret x Jaguar E-type, ter ere van de 60ste verjaardag van de wagen. Nu is rondom de 70e verjaardag van de C-Type bolide een speciale botteling uitgebracht.
De whisky eert de legendarische Jaguar die in 11953 de 24 Uur van Le Mans wist te winnen en een voor het eerst een gemiddelde snelheid van meer dan 100 kilometer per uur neer wist te zetten.
De Jaguar is afgebeeld op de fles met daarbij de tekst ‘1953 24 Hours Winner’, het logo van Jaguar en meer informatie over de whisky. Het geheel wordt geleverd in een houten kistje met daarop het logo van The Glenturret en Jaguar. In de kist zit naast de whisky een metalen plaatje met informatie over de botteling en documentatie rondom Jaguar en The Glenturret.

Wat is de The Glenturret x Jaguar C-Type No. 2 whisky?

De whisky die Bob Dalgarno, whiskymaker bij The Glenturret, heeft gekozen voor deze limited edition is afkomstig uit vijf verschillende vaten. Dit zijn vier Oloroso sherry-seasoned hogsheads van Europees eikenhout en één Pedro Ximénez sherry-seasoned hogshead van Amerikaans eikenhout.
Hierin heeft de vloeistof minimaal 32 jaar gerijpt, voordat deze gebotteld werd. Dat laatste ebeurde op 42,3 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes van The Glenturret x Jaguar C-Type No. 2 zijn als volgt:
Neus: Zoete gember met kaneel, nootmuskaat en sultanarozijnen, appel, vanille en subtiele tonen van eikenhout.
Smaak: Houtkruiden, gevolgd door plakkerige gembercake, dadels en rozijnen met op de achtergrond tonen van drop.
Afdronk: Middellang tot lang, zoet en fruitig met tonen van eikenhout.
De whisky is in een oplage van 220 flessen beschikbaar via de website van de distilleerderij. De prijs per fles is 2410,95 euro, exclusief verzendkosten.
Foto: The Glenturret

POPULAIR NIEUWS