Stephanie Macleod is de Bacardi’s nieuwe directeur blending

Nieuws
zondag, 12 maart 2023 om 17:00
distilleerderij
Bacardi heeft een nieuwe directeur blending aangewezen voor haar Schotse portfolio. Stephanie Macleod neemt de taak op zich voor merken als Dewar’s, Royal Brackla, Craigellachie , The Deveron en meer.
Macleod is al sinds 1998 werkzaam voor Bacardi, nadat ze als sensorisch analist voor de Universiteit van Strathclyde gewerkt heeft. Voordat ze deze rol op zich name, werkte ze al als master blender bij Dewar’s, een van de merken van Bacardi. Ze was daar de eerste vrouwelijke master blender aan boord. Op dit moment heeft Macleod al ruim 25 jaar ervaring in het maken van Schotse whisky.

Macleod gaat Bacardi whisky meer premium maken

In haar nieuwe rol zal MacLeod zich blijven bezig houden met de Schotse portefeuille van Bacardi. Haar doel is in eerste instantie het bekijken van de processen met als doel om de whisky’s meer premium te maken. Macleod meldt er het volgende over: ‘In mijn nieuwe functie zal ik ervoor zorgen dat we aan deze toenemende vraag kunnen voldoen - zowel nu als de komende decennia - terwijl we nieuwe, opwindende en zorgvuldig samengestelde Schotse whisky's blijven leveren in onze blended en single malt portfolio's. ’
David Ingram, Chief Supply Chain Officer bij Bacardi, is in elk geval erg blij met de aanstelling van Macleod als directeur Blending bij Bacardi: ‘De consistente kwaliteit en de smaak van elke druppel van onze Scotch whisky’s hebben we te danken aan Stephanie en haar team. Als directeur blending zal zij haar beheersing van het hele proces van whisky maken - van gerst tot fles - inbrengen om een centrale rol te spelen bij het waarmaken van onze gedurfde groeiambities voor Schotse whisky.’
Niet alleen Ingram bekroonde eerder het werk van Macleod. Tijdens de International Whisky Competition van 2022 werd ze namelijk al voor de vierde opeenvolgende keer bekroond tot Master Blender of the Year. Het is een bekroning voor haar prestatie die ze in de afgelopen jaren al bij Dewar’s heeft neergezet en een voorproefje van wat ze de komende jaren voor meer Bacardi merken zal doen.
Wist je dat we op dit moment toffe prijsvragen hebben?