Talisker introduceert Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky

Nieuws
zaterdag, 06 mei 2023 om 13:00
talisker x parley wilder seas
Talisker heeft zijn nieuwe limited edition whisky geïntroduceerd in samenwerking met non-profit organisatie Parley. De whisky draagt de naam Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky heeft als doel het bewustzijn op de gezondheid van de oceanen te vergroten.

Een release voor whiskyliefhebbers en het milieu

De Talisker x Parley Wilder Seas whisky doet iets bijzonders. Het is de eerste Talisker fles ooit die geheel milieuvriendelijk gemaakt is. De fles is van 100 procent gerecycled glas gemaakt die geproduceerd is met enkel biobrandstof. De verpakking bevat verder geen karton en het gebruikte etiket op de fles is van minimaal formaat.
De distilleerderij heeft door deze verpakkingen ervoor gezorgd dat de uitstoot van de productie van de glazen flessen met 82 procent verlaagd is en de totale uitstoot van alle verpakkingen met 77 procent verminderd is. Op deze manier helpt Talisker de gezondheid van de oceanen te beschermen.
Hier stopt de stoker niet, want voor elke verkochte fles gaat er ook nog eens drie euro naar non-profit organisatie Parley for the Oceans. Die gebruikt de donaties om meer dan 100 miljoen vierkante meter oceaanbos te verwilderen en preserveren. Dit gebeurt in het Talisker x Parley project dat sinds 2020 gestart is.

Wat is Talisker x Parley Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky?

De nieuwe Talisker whisky is niet alleen de eerste whisky in een fles van gerecycled glas. De limited edition whiskyrelease heeft nog een andere primeur. Het is namelijk ook de eerste whisky van de distilleerderij die een finish in Frans eiken XO cognac vaten heeft gekregen.
Het heeft de whisky een uniek smaakprofiel gegeven. De diep amberkleurige whisky is rijk en complex geworden met een volle en romige body. Dit zijn de tasting notes van Talisker x Parley Wilder Seas Single Malt Scotch Whisky:
Neus: mild en droog met noten van fruit en mout met gedroogde rozijnen, dadels en vijgen. Hieronder zit een laag van maritieme pekel, zout en hout met wat fruitige tinten.
Smaak: romig en rijkelijk zoet in de mond. Dit gaat over in zoute, rokerige en fruitige smaak met hints van rozijnen, vijgen en een toenemende zoete smaak.
Afdronk: lang, verwarmend en licht droog met een peperige smaak. Hints van rook en fruit.
Het is niet de eerste release van Talisker die een duit in het zakje doet voor de oceanen van de wereld. De exclusieve release Talisker Forests of the Deep deed dit ook al. De oceanen zijn dan ook ontzettend belangrijk voor Talisker. De distilleerderij moet het namelijk van de wateren rondom Skye hebben om whisky's zoals Talisker Skye en Talisker 10 Years te kunnen blijven stoken.

POPULAIR NIEUWS