Wolfcraig 30Year Old Premium blend nu te koop

Nieuws
zaterdag, 06 mei 2023 om 11:00
wolfcraig 30
De Wolfcraig distilleerderij heeft zijn eerste whisky, Wolfcraig 30 Year Old Premium Blend, al even geleden uitgebracht voor leden van de Wolfcraig club. De whisky is nu eindelijk vrijgegeven voor het grote publiek en kan bij jou in de kast komen, mits je er snel bij bent. Wolfcraig 30 Year Old Premium Blend is een limited edition, waar niet veel flessen meer van over zijn
De whisky is gemaakt door meesterblenders Richard Paterson en Ian MacMillan. Deze heren zijn ook meteen de oprichters van het merk, samen met voormalig oprichter Michael Lunn, zijn zoon Jamie en zakenpartner John Moore. De Wolfcraig website, waar de whisky te koop is, omschrijft de release als een historisch moment voor de distilleerderij, terwijl Paterson spreekt van een ‘ware mijlpaal’.
‘Het is bijzonder dat de whisky gestookt is door twee meesterblenders, ‘vindt Lunn. Hij is ontzettend trots op het resultaat in de vorm van een exclusieve eerste release , die een gelimiteerde oplage van slechts 1400 flessen kent.
Paterson meldt dat het een mooie reis is geweest om de whisky te maken en dat de Wolfcraig 30 Years Old Premium Blend ‘een schatkist van puur vloeibaar goud is’.
Hij merkt daarbij op dat proevers niet teleurgesteld zullen worden. Voordat je deze whisky kunt proeven, moet je wel even in de buidel tasten. Een fles gaat namelijk over de toonbank voor 425 pond.

Wat mag je van Wolfcraig 30 Year Old verwachten?

Voor dat geld heb je vervolgens wel een blend van zeldzame vaten van het merk. De whisky heeft gerijpt in first-fill Amerikaanse witte eiken ex-bourbon vaten. Vervolgens is deze gehuwd met speciaal geselecteerde Pedro Ximenex en oloroso Sherry vaten uit Spanje.
De Wolfcraig 30 Year Old Premium Blend is uitgekomen met een set proefnotities die we je niet willen onthouden:
Kleur: ‘Rijk mahonie goud met schitterende koperen accenten.’
Neus: ‘Sinaasappelmarmelade, romige karamel, honing en hints van citroentaart, gevolgd door gebakken bananenbrood, zoete ananas, fudge en gekarameliseerde peer, een vleugje meloen en rozijnen.'
Smaak: smaken van ahornsiroop, bittere chocolade, cake en zoete sultana’s, met vervolgens sinaasappel, geplette amandelen en Napoleon cake.
Afdronk: crème brûlée, cape kruisbessen en toffee-appel completeert met een nasmaak van oude balsamico, espressokoffie en gember.
Voor de volledige tasting notes van de whisky verwijzen we je graag door naar de website van Wolfcraig. Deze zijn namelijk op een ontzettend poëtische manier omschreven. Daar kun je ook meteen de whisky aanschaffen.