Teeling introduceert whisky cocktail: Teeling Whiskey Sour

Nieuws
maandag, 13 februari 2023 om 17:00
teeling
Waar de meesten er waarschijnlijk voor kiezen om whisky puur te drinken, kan dit natuurlijk ook on the rocks óf als ingrediënt door een whiskycocktail. Het Ierse Teeling heeft een filmpje op Instagram geplaatst en introduceert haar eigen cocktail: de Teeling Whiskey Sour.
Het filmpje dat op het officiële Instagramaccount is gezet van Teeling toont een aantal stappen hoe de whisky sour gemaakt kan worden, eh… Teeling Whiskey Sour. Dit zijn de stappen om te doorlopen.

Hoe maak je de Teeling Whiskey sour?

·       Pak 50 ml Teeling Irish Whiskey
·       Pak 10 ml abrikozenlikeur
·       Pak 15 ml honingsiroop
·       Mix dit met een beetje water zodat het lekker vloeibaar wordt
·       Dan pak je 25 ml citroensap en doe je dat er doorheen
·       Hetzelfde doe je met 15 tot 20 ml eiwit
·       Daarna schud je zonder ijs
·       En daarna juist met wat ijs
Op deze manier heb je een whisky sour bereid met de invloed van Teeling. Appeltje eitje toch? Of eiwitje dan.

Teeling heeft allerlei soorten whisky

Teeling is helemaal booming de laatste paar jaar en misschien kun je zelfs wel zeggen dat Teeling er voor gezorgd heeft dat Ierse whiskey weer helemaal op de kaart staat. Waar eerst Ierse whiskey heel groot was en er veel distilleerderijen waren, is dat een tijdje wat minder geweest en is het land de afgelopen paar jaar weer helemaal waar het wil zijn.
Onlangs schreven we ook een uitgebreid artikel over vijf verschillende Teeling flessen, met een andere smaak, die volgens ons echt de moeite waard zijn. Zo heeft Teeling bijvoorbeeld een fles op de markt gebracht net een ananas-en rum smaak. En er zijn nog veel meer opties.
Ananas en whisky, gaan die twee wel samen? Zeker wel Afgelopen week maakten we ook bekend dat de Buchanan's Pineapple Whisky een feit is.