The Balvenie Stories Chapter 9 onthuld

Nieuws
donderdag, 13 april 2023 om 11:00
balvenie
Balvenie distilleerderij heeft een nieuwe whisky aangekondigd. Het gaat om de The Balvenie Stories Chapter 9, een whisky in de serie The Stories Collection. Dit keer is de titel van de whisky A Revelation of Cask and Character.
De whisky’s in The Stories Collection van The Balvenie vertellen elke keer een verhaal. The Balvenie Stories Chapter 9 vertelt het verhaal van Ian McDonald en Sean Caird, de coopers van The Balvenie distilleerderij, en hun zoektocht naar het verborgen potentieel van elk vat. De coopers zijn de medewerkers van de distilleerderij die voor de vaten zorgen en ze waar nodig repareren of opknappen.
Volgens The Balvenie is het werk van de coopers ontzettend belangrijk voor de distilleerderij. Zij zijn degenen die ervoor zorgen dat de vaten goed blijven en dat een whisky voor lange tijd kan rijpen om uiteindelijk een goed elixir te worden.

Wat is The Balvenie Stories Chapter 9?

The Balvenie Stories Chapter 9 is de negende editie van de The Stories Collection. Zijn voorgangers zijn The Tale of The Dog (twee versies), A Rare Discovery from Distant Shores, The Creation of a Classic, A Day of Dark Barley, The Second Red Rose, The Edge of Burnhead Wood, The Week of Peat (3 versies) en The Sweet Toast of American Oak. Het zijn allemaal whisky’s die tussen de 12 en 46 jaar gerijpt hebben. En daar komt nu een 19-jarige whisky bij: The Balvenie Stories A Revelation of Cask and Character.
Het verhaal van het negende hoofdstuk vertelt niet alleen dat van de coopers: ‘Dit is het verhaal van de 19-jarige reis van één bepaalde whisky in Europese sherry-eiken vaten, met als resultaat een honingzachte expressie, gebalanceerd door lagen van kruiden en rijp fruit.’
De nieuwe whisky van The Balvenie zou volgens deze woorden van de distilleerderij een heerlijk zachte expressie moeten zijn. De whisky is na 19 jaar rijpen in sherry vaten gebotteld op 47,5 procent alcohol. Precieze tasting notes zijn er nog niet, maar die komen ongetwijfeld snel. Wanneer de whisky in de schappen terecht komt, is nog niet bekend.
Wist je al dat wij verschillende Whiskynamen onder de loep nemen in Whisky Names Explained?