Aantal verkopen Kavalan explosief gestegen, mede dankzij een film!

Nieuws
donderdag, 13 april 2023 om 13:00
kavalan distillery
In Zuid-Korea zijn de verkopen van Kavalan explosief gestegen en worden alle verwachtingen overtroffen. Dit is mede te danken aan de film Decision to Leave die vorig jaar uitkwam.
Decision to Leave is een Koreaanse film die geregisseerd is door Park Chan-wook. In deze film wordt Kavalan Solist Oloroso Sherry getoond. En dat zorgt ervoor dat veel mensen naar de winkel zijn gerend in Zuid-Korea.

Aantal verkopen Kavalan enorm toegenomen  

Het aantal verkopen van Kavalan rijst de pan uit. De verkopen van het Taiwanese whiskymerk zijn gestegen met maar liefst 169 procent. De travel retail is hierbij goed voor 115 procent. In Zuid-Korea zijn er twaalf verschillende Kavalan whisky’s te koop, waaronder de volgende: Kavalan Classic, Distillery Select, Solist Oloroso Sherry, Oloroso Sherry en Solist Port whisky’s.
Albert Lee, CEO van King Car Group, zegt: 'We verwachten dat meer consumenten Kavalan zullen opzoeken vanwege onze nadruk op kwaliteit en smaak, de uitbreiding van de internationale whiskymarkt in Korea en de opkomst van single malt whisky.'
Kavalan is een relatief nieuw whiskymerk en in 2006 op de markt gebracht. Cyndi Lin, directeur internationale bedrijfsontwikkeling laat weten dat er nieuwe producten en limited editions aankomen voor Zuid-Korea. Verder worden er ook marketing evenementen gepland voor de Millennial en Gen Z-drinkers. Ook worden er plannen gemaakt voor andere landen. Zo werd eerder al het nieuws gebracht dat Zweden vier Kavalan whisky’s krijgt.

Decision to Leave te streamen bij Pathé Thuis

Decision to Leave is te streamen bij Pathe Thuis. De film gaat over de detective Hae-Joon die de verdachte dood van een man onderzoekt die van een berg gevallen is. De weduwe lijkt weinig moeite te hebben met het verliezen van haar man. Ondertussen raakt de detective in de ban van deze weduwe.
Het gebeurt ontzettend vaak dat whisky voorkomt in films en tv-series, al is het lang niet altijd duidelijk om welke whisky het dan precies gaat.