The Chamberick Distillery viert World Whisky Day met gezellige open dag

Nieuws
donderdag, 09 maart 2023 om 17:00
whisky pouring
Zaterdag 20 mei is het World Whisky Day, aanleiding voor de Nederlandse distilleerderij The Chamberick Distillery om een open dag te houden vol lekkere whisky en eten. Drink je geen whisky? Ook dan is er genoeg te doen.
Tussen 12:00 en 18:00 kun je gratis langskomen bij The Chamberick Distillery in Kamerik, Utrecht. Daarvoor hoef je je niet aan te melden, tenzij je een rondleiding wilt volgen. Tickets hiervoor moet je van tevoren bestellen via de webshop voor 13,50 euro. De rondleiding duurt een half uur en er is plek voor twaalf volwassenen.
Bij de rondleiding hoort uiteraard een proeverij, maar ook krijg je er een broodje warm gerookte zalm en een voucher voor twee euro korting in de slijterij bij. Deze zalm is ook buiten de rondleiding te krijgen voor zes euro. Tussen de rondleidingen door mag je overigens ook zelf in de distilleerderij een kijkje nemen.
Geen tickets voor de rondleiding kunnen bemachtigen? Geen nood, buiten de rondleiding om wordt ook The Chamberick Distillery’s Lumberjack-gin aangeboden. Deze gin wordt bereid met kaneel, kardemom en nootmuskaat en kun je deze dag proeven in een mini-G&T, gemixt met verse tijm en Fever Free-tonic voor 4 euro per glaasje.

The Chamberick Distillery open dag is voor het hele gezin

Wil je er een gezellig dagje uit met het gezin van maken? Dat kan ook. Er zijn namelijk poffertjes te koop, kinderen mogen zelf onbeperkt glaasjes limonade tappen én er staat een springkussen. Wel wijst de distilleerderij erop dat kinderen zonder een zwemdiploma niet alleen gelaten kunnen worden vanwege de vele slootjes.
The Chamberick Distillery is het makkelijkst te bereiken met de auto. Vanuit het centrum van Kamerik is er wel een bus, maar vanaf de dichtstbijzijnde halte is het alsnog bijna veertig minuten lopen. Tijdens de open dag kun je trouwens alleen met je smartphone betalen via een QR-code of een Tikkie. Ook handig om te weten: tussen 12:00 en 16:00 is er gratis koffie en thee.