Edinburgh whisky onthult haar eerste whisky’s

Nieuws
vrijdag, 10 maart 2023 om 9:00
edinburgh
Er is een nieuwe speler op de Schotse whiskymarkt. Edinburgh Whisky heeft namelijk haar eerste whisky onthuld en het is meteen een collectie van drie flessen. De whisky’s vertegenwoordigen verschillende regio’s van Schotland die bekend staan om hun whisky.
Het familiebedrijf is gespecialiseerd in het rijpen en bottelen van drank. Het onthulde in de Schotse hoofdstad zijn eerste whisky-lijn. De naam van de serie is de ‘Discovery Collection’ en hij brengt een aantal single malts uit regio’s van het hele land bij elkaar. Het land is tenslotte ‘rijk aan geschiedenis en erfgoed’, aldus Edinburgh Whisky.
De eerste drie whisky’s zijn dan ook een Speyside 7 Year Old, een Islay 9 Year Old en een Highland 9 Year Old. De drie de whisky’s zijn slechts de eerste releases en er is nog veel meer onderweg volgens Edinburgh Whisky. De volgende releases zullen bijvoorbeeld Campbeltown, Lowland en Island vertegenwoordigen, en net als deze flessen behoorlijk uiteenlopen qua tasting notes.

Edinburgh Whisky brengt uiteenlopende whisky’s uit

De Speyside is volgens de website van Edinburgh Whisky namelijk een botteling met de smaak van vanille cheesecake, bloesem en mout. De fles is herkenbaar aan het rode label. Islay 9 Year Old herken je op zijn beurt aan een blauw label en deze whisky brengt een herkenbare Islay smaak mee. Dat betekent een romige textuur, rook en een knapperige fruitsmaak. De derde is de Highland die een paars label heeft en je noten van gedroogd fruit, geroosterde amandelen en sinaasappels geeft.
Met deze drie flessen doet Edinburgh Whisky de naam ‘Discovery Collection’ in elk geval alvast eer aan, want alle drie de flessen laten je een regio van Schotland ontdekken. De flessen kosten om en nabij de 50 pond per stuk en zijn via de website van Edinburgh Whisky te koop. Helaas is het op het moment van schrijven nog niet zo dat er naar Nederland verzonden wordt.

POPULAIR NIEUWS