The Dalmore onthult nieuwe serie met drie oude single malt whisky's

Nieuws
maandag, 09 september 2024 om 8:00
the dalmore distillety select 2024 series
The Dalmore heeft een drietal zeldzame single malt whisky's onthuld in een nieuwe whiskyreeks. Het gaat om de Distillery Select serie met daarin expressies van 15, 17 en 24 jaar oud.
De drie nieuwe whisky's vormen een drieluik dat de kenmerkende The Dalmore whiskystijl benadrukt. Rod Gillies, Brand Director bij The Dalmore Distillery, vertelt dat elke expressie met de hand geselecteerd is door de whiskymakers van de distilleerderij in de Schotse Highlands.
'Elk van deze limited edition whisky's is door onze whiskymakers uitgekozen vanwege de manier waarop de vaten de kenmerkende huisstijl van The Dalmore hebben aangevuld of verbeterd.'

Wat zijn de drie single malt whisky's van The Dalmore Distillery Select serie?

De drie whisky's in deze gelimiteerde serie zijn voorzien van een leeftijdsaanduiding. De whisky's zijn bovendien non chill filtered de fles in gegaan. Hieronder zetten we ze op een rij:
The Dalmore Distillery Select Vintage 2009
De eerste van de drie expressies is de jongste van het stel. Zoals de naam al verraadt, is The Dalmore Distillery Select Vintage 2009, 15 jaar geleden gestookt en in vaten gegaan. Dit waren zeldzame sherryvaten van González Byass.
Na 15 jaar is de drank gebotteld op 52,8 procent alcohol by volume (ABV). De tasting notes bestaan uit aroma's van Manuka honing, kaneel en bananenbrood. Op de tong heeft de whisky smaken van boomgaardvruchten, golden delicious appels, gepocheerde peren en meloen.
De single malt is gelimiteerd tot 2736 flessen wereldwijd. De whisky heeft een verkoopprijs van 300 pond per stuk hebben (omgerekend ongeveer 350 euro).
The Dalmore Distillery Select Vintage 2007
De Vintage 2000 is de tweede expressie in het drieluik, De expressie heeft 17 jaar mogen rijpen, waarna er een finish is gekomen in Italiaanse Amarone en Port vaten. Hoe lang deze finishperiode is geweest, is niet vermeld.
De whisky is daarna gebotteld op 45,8 procent alcohol by volume (ABV). Over de smaak van de whisky wordt gemeld dat deze tonen van rijke bosvruchten en vanille in de mond bevat.
Van deze single malt whisky zijn 918 flessen beschikbaar. De prijs per stuk is 1000 pond (omgerekend ongeveer 1184 euro).
The Dalmore Distillery Select Vintage 2000
De derde en laatste single malt whisky van de The Dalmore Distillery Select reeks is de oudste expressie van de reeks.
Deze expressie is 24 jaar oud en heeft een finish gehad in Franse Calvados vaten. De smaken van de whisky bestaan uit rode bessen, verse geplette appels en peren, zoethout en antiek hout.
De expressie ging op 50,3 procent ABV de fles in met een zeer gelimiteerde oplage. Er zijn slechts 383 stuks beschikbaar die een prijskaartje van 5000 pond hebben (omgerekend bijna 6000 euro).

The Dalmore leden kunnen de flessen eerder kopen

The Dalmore heeft de whisky's nog niet officieel uitgebracht. Dat gebeurt eind deze maand. Dan zijn de expressies te koop in de The Dalmore Boutiques in onder andere Madrid, Manilla en Phnom Penh.
Ook in het Verenigd Koninkrijk zijn de flessen te koop via de website van de distilleerderij. Leden van The Dalmore Guild kunnen hier vervroegde toegang krijgen. Zij kunnen maar liefst twee dagen eerder een fles van de gelimiteerde serie kopen.
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2 Image
Glencairn Whiskeyglas - 200 ml - set van 2
EUR14.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS