Laat de nieuwe Ardbeg Anthology whisky ons rennen naar een loch?

Nieuws
maandag, 09 september 2024 om 7:00
ardbeg anthology the beithirs tale whisky
Arbeg heeft de derde Anthology whisky gepland staan. Online is er een nieuw etiket opgedoken voor de whisky waaruit blijkt dat het een 15 jaar oude whisky wordt die een nieuwe Schotse mythe aandoet: The Beithir’s Tale.
In de online TTB-database worden regelmatig nieuwe labels voor whisky’s vastgelegd. Dit gebeurt door distilleerderijen en whiskymakers voor een eventuele toekomstige release. Hoewel in veel gevallen de godendrank vaak even later verschijnt, blijft het soms bij een label.

Is dit de mythe achter de nieuwe Ardbeg?

Ardbeg deed in de Anthology reeks eerder al  het verhaal van een harpy aan die ondergoed stal en het verhaal van een eenhoorn, een dram die zoet en rokerig was.
Nu is het tijd voor het verhaal van de Beithir, een mythische slang die mensen doet rennen naar water.
Volgens Schotse verhalen is de Beithir de grootste en meest dodelijke serpent die ooit heeft bestaan.
Iedereen die erdoor gebeten wordt, raakt verwikkeld in een race met het wezen. De enige manier om te overleven is door een loch of rivier te bereiken voordat de slang dit doet.

Wordt de Ardbeg Anthology The Beithir’s Tale whisky 15 jaar oud?

Het label van de The Beithir’s Tale whisky verraadt al een paar belangrijke dingen over de Ardbeg whisky. Zo staat groot op het etiket dat het een zeldzame 15 jaar oude single malt whisky wordt die op 46 procent alcohol by volume (ABV) gebotteld wordt.
De expressie heeft gerijpt in designer bourbon vaten die voorzien zijn van een zware toast en vervolgens een lichte char.

Hoe gaat de Ardbeg Anthology The Beithir’s Tale smaken?

Wat betreft de tasting notes is er al het een en ander bekend over de Ardbeg The Beithir’s Tale whisky.
Op het etiket is te lezen dat de single malt whisky een extreem sterk aroma met tonen van eucalyptus en menthol krijgt. Daarnaast komen er tonen van venkel en dennenhout, koffie en turfrook voorbij met vanille en rozijnen.
Of en wanneer de expressie uitkomt, is niet bekend. Verder is de prijs van de whisky ook nog niet uit de doeken gedaan.
Ardbeg Heavenly Peated Image
Ardbeg Heavenly Peated
EUR54.95
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS