The Glenallachie gebruikt twee populaire vatsoorten voor nieuwe premium whisky

Nieuws
vrijdag, 18 oktober 2024 om 17:00
the glenallachie mizunara oloroso finish whisky 1
Japan en Spanje komen bij elkaar in een Schotse fles godendrank. The GlenAllachie heeft namelijk een nieuwe expressie in de Master of Wood-whiskyserie uitgebracht: de 17 Year Old Mizunara & Oloroso Sherry Cask Finish.
The GlenAllachie distilleerderij trapt met deze expressie een nieuwe subserie af, die onderdeel van de Wood Collection whiskyreeks van het merk is. In de Masters of Wood reeks zal de Speyside stokerij 'super-premium whisky’s' uitbrengen met experimentele houtafwerkingen.

Het resultaat van experimenten

Zoals de meeste andere expressies van de distilleerderij is de Mizunara & Oloroso Sherry Cask Finish een creatie van Billy Walker, meesterdistilleerderij bij The GlenAllachie. Hij is gefascineerd door het beheer van vaten en het blenden van whisky en experimenteert graag met deze twee. Het resultaat van een van die experimenten is deze single malt whisky.
‘Ik voel me ongelooflijk gelukkig dat ik met Mizunara heb mogen werken, een zeer ongebruikelijke Japanse eik die een uitzonderlijk karakter biedt, maar op zijn beurt tal van uitdagingen op onze weg brengt. Dat gezegd hebbende, is het resultaat de beproevingen en beproevingen meer dan waard.’
Billy Walker.

Wat is de The GlenAllachie 17 Years Old Mizunara & Oloroso Sherry Cask Finish whisky?

De nieuwe whisky van het Schotse merk heeft in totaal 17 jaar gerijpt. De single malt whisky heeft vervolgens een finish gekregen in Mizunara eikenhouten vaten, in Oloroso puncheons en hogsheads. Daarna is de drank op 50 procent alchol by volume (ABV) de fles in gegaan.
De tasting notes van de The GlenAllachie 17 Years Old Mizunara & Oloroso Sherry Cask Finish zijn als volgt:
  • Geur: Heidehoning, gedroogde sinaasappelschil en gekristalliseerde gember met tonen van cacao, geroosterde tabaksbladeren en vanille. 
  • Smaak: Bakkruiden, gedroogde bloedsinaasappel en honingraat, gevolgd door cacao, kaneel, gepocheerde appel en vijgensiroop met pecannoten en demerara suiker.
Over een afdronk wordt niet gesproken.

Waar is de single malt whisky te koop?

De nieuwe whisky wordt langzaam uitgerold over de hele wereld en komt bij geselecteerde whiskyspeciaalzaken in de schappen terecht. Of dat ook voor Nederlandse slijterijen geldt, is niet bekendgemaakt.
Wel is de prijs van The GlenAllachie 17 Year Old Mizunara & Oloroso Sherry Cask Finish whisky bekend. Een fles kost 260,99 pond (omgerekend ongeveer 310 euro).
Wil je meer lezen over The GlenAllachie? Dat kan in ons The GlenAllachie nieuwsoverzicht.
Ronde, I: Malt Whisky Yearbook 2024 Image
Ronde, I: Malt Whisky Yearbook 2024
EUR20.5
Op voorraad
Koop op bol.

POPULAIR NIEUWS