The Glenlivet brengt exclusieve 24 jaar oude vintage whisky uit

Nieuws
door Monkey
woensdag, 07 juni 2023 om 9:00
the glenlivet 1998
Heb je toevallig nog een stukje van je vakantiegeld over voor een exclusieve vintage whisky? The Glenlivet heeft namelijk een exclusieve whisky onthuld: The Glenlivet 1998 Vintage 24 Year Old.
De whisky is een speciale release die de distilleerder exclusief via haar website verkoopt. Zoals ook met de Strathisla 20 Years Old die Chivas aangekondigd is, verloopt de verkoop via een zogeheten ‘ballot’. Je kunt je dus inschrijven voor een loting om een fles te kopen.
The Glenlivet heeft de inschrijving inmiddels al geopend. Deze loopt door tot en met zondag 25 juni twaalf uur 's middags. Daarna worden alle inschrijvingen in een hoge hoed gestopt en worden er 150 gelukkigen willekeurig geselecteerd. Er zijn namelijk slechts 150 flessen van de The Glenlivet The 1998 Vintage 24 Year Old gebotteld.
De prijskaart die eraan hangt is 500 pond (ongeveer 580 euro) per fles (hou wel rekening met let op de douanekosten die hier voor Nederlanders nog bovenop komen).

Wat is de The Glenlivet 1998 Vintage 24 Year Old whisky?

The Glenlivet heeft de spirit voor de whisky maar liefst 24 jaar laten rijpen in vaten van Amerikaans eikenhout. Het heeft de whisky een gouden kleur gegeven, maar belangrijker zijn de volgende tasting notes:
Neus: ‘Romige vanille en honing, donuts van frambozenjam, perendruppels, toffee-appel, zwarte bes en sinaasappelsorbet’.
Smaak: ‘Vanille fudge, verse frambozen, rijpe banaan, lemon curd en butterscotch snoepjes’.
Afdronk: ‘Zacht, zoet en fruitig’.
The Glenlivet Vintage 1998 24 Year Old is non-chill filtered op 55,6 procent ABV gebotteld. Als je een fles weet te bemachtigen, dan zal die pas geleverd worden na 31 juli.
Eerder onthulde The Glenlivet The Sample Room Collection. Dit is een collectie van drie whisky’s die flink uiteen lopen wat betreft hun leeftijd. Zo bevat de collectie een 19-jaar oude whisky (The Glenlivet 19 Year Old) die al eerder uitgebracht is, naast een 21- en 25 jaar oude whisky.

POPULAIR NIEUWS