Zeer gelimiteerde 20 jaar oude Strathisla opgedoken

Nieuws
woensdag, 07 juni 2023 om 8:00
chivas strathisla 20 years
Chivas heeft een nieuwe whisky aangekondigd. De komende drank van de Speyside distilleerderij is 20 jaar oud en in zeer gelimiteerde oplage te koop. Je moet er wel wat voor doen om er een te bemachtigen.
Strathisla 20 Year Old, zoals de whisky heet, is de eerste whisky die door Chivas via een loting verkocht wordt. De reden hiervoor is de extreem beperkte oplage van 125 flessen. De loting voor de whisky loopt vanaf 6 juni tot en met 25 juni. Inschrijven voor de nieuwe whisky kan tot die tijd en iedereen kan slechts één keer meedoen.
Als je geselecteerd wordt mag je een van de 125 flessen Strathisla 20 Year Old van 225 pond per stuk kopen (let op de douanekosten die hier voor Nederlanders nog bovenop komen). Voor dat bedrag krijg je een unieke Chivas whisky.

Wat is de Chivas Strathisla 20 Years Old?

De godendrank heeft namelijk 20 jaar lang alléén gerijpt in First Fill Amerikaans eikenhouten vaten. Chivas omschrijft de nieuwe whisky als een drank die ontzettend zomerse smaken heeft. Het levert de volgende tasting notes op:
Neus: ‘Butterscotch ijs, vanille vla en zoete geroosterde eik. Rijke pruimentonen gevolgd door gedroogd fruit van cranberry en abrikoos en hints van bergamot sinaasappel.’
Smaak: ‘Zoete donkere kersen, frambozencoulis en verse aardbeien maken plaats voor kokosbonbons, toffee-appel en zachte specerijen van nootmuskaat en kaneel.’
Afdronk: ‘Rijk en lang met blijvende kruidige noten.’
Als je ingeschreven staat en niet direct geselecteerd wordt, is er nog steeds kans dat je een fles van deze exclusieve whisky kunt bemachtigen. Alle ongeclaimde flessen worden namelijk alsnog verloot op een later moment. Mensen die zich al ingeschreven hebben en nog geen fles hebben kunnen dan alsnog gekozen worden door Chivas. Meer informatie vind je via deze pagina.
Wist je trouwens dat wij regelmatig whisky’s onder de loep nemen in onze whisky reviews? Onlangs recenseerden we Chivas Regal Extra nog. Al onze reviews vind je op de reviewpagina.

POPULAIR NIEUWS