Update - The Glenlivet krijgt een gelimiteerd nieuw jasje, maar wat?

Nieuws
maandag, 22 januari 2024 om 19:15
the glenlivet 12 1
The Glenlivet is dit jaar 200 jaar oud en viert dat door een speciale botteling uit te brengen. Het gaat om een limited edition Glenlivet 12 botteling met een kunstwerk waarop liefhebbers van het merk mochten stemmen. Intussen zijn er nog maar vier kanshebbers over.

Update 2

De gelimiteerde editie van The Glenlivet 12 Years Old whisky is in Nederland aangekomen. De whisky is nu tijdelijk te koop bij Gall & Gall. Een fles van 70 centiliter kost 59,49 euro. Hoeveel exemplaren er te koop zijn is niet bekendgemaakt, maar één ding is zeker: de fles is slechts beperkte tijd verkrijgbaar.

Update - Dit is het nieuwe jasje van The Glenlivet 12 Years Old whisky

Eindelijk is het zover: het nieuwe jasje van The Glenlivet is onthuld. Het winnende ontwerp is door Studio Berdi gemaakt. De ontwerper uit Bogota, Colombia heeft de koker waarin de fles geleverd wordt in een overwegend groene tint gegoten. Het ontwerp haalt daarbij allerlei aspecten uit het ambacht van The Glenlivet aan. Hij heeft daarmee een mooi eerbetoon geleverd aan de 200-jarige bestaan van The Glenlivet whisky. Naast zijn ontwerp schittert er een goudkleurig logo voor het 200-jarige bestaan van het whiskymerk op de koker.
Beide onderdelen komen terug op het label van de fles die nu tijdelijk te koop is. De fles komt niet in de fysieke schappen terecht, maar is tot april dit jaar te bestellen bij de online winkel van de distilleerderij. Daar vind je de keuze om de fles voor 45 pond (omgerekend iets meer dan 52 euro) te kopen of om deze te laten graveren. Bij die laatste optie betaal je iets meer, namelijk 55 pond (omgerekend iets meer dan 63 euro).
Oorspronkelijk bericht
Met de woorden ‘The Wait is Almost Over’ opent The Glenlivet zijn bericht. In het midden siert de contour van The Glenlivet 12 whisky een afbeelding waarin telkens een nieuw ontwerp voorbij komt. Een van die ontwerpen zou wel eens de The Glenlivet 12 200 Years Anniversary Edition kunnen worden.
De afgelopen tijd konden liefhebbers stemmen op een aantal ontwerpen van verschillende artiesten. Het winnende ontwerp met de meeste stemmen zou uiteindelijk het tijdelijke label van de The Glenlivet 12 Years Old fles worden. De artiesten die meededen zijn aan de slag gegaan met het label van de fles en met de koker.
De eerste twee The Glenlivet Designs-Foto: The GlenlivetDe eerste twee The Glenlivet Designs-Foto: The GlenlivetHet derde en vierde The Glenlivet label  ontwerp - Foto: The GlenlivetHet derde en vierde The Glenlivet label  ontwerp - Foto: The Glenlivet

Dit zijn de vier ontwerpen voor The Glenlivet 12 whisky

De vier ontwerpen zijn behoorlijk uiteenlopend. Ontwerper Marcus Mariane maakte een soort collage met allerlei elementen van The Glenlivet.
Je ziet bijvoorbeeld een ketel, een wiel van flessen, een kroon, water en contouren van de distilleerderijgebouwen voorbij komen. Danilo Itty, de ontwerper van het tweede label, maakte een pop-art achtig label van proostende mensen.
Yeve Drovvosekova hult het label en de koker van de fles in een goud met groen lijnenspel, waarin onder andere een glas whisky, tandwielen, de mash tun en flessen voorbij komen. Het vierde ontwerp, dat van Studio Berdi, werkt met groentinten en haalt bekende rollen uit het ambacht aan.
The Glenlivet houdt ons nog even in spanning rondom het ontwerp. Op het moment van publiceren is er nog ongeveer 3 dagen te gaan voordat het nieuwe en tijdelijke ontwerp van de fles onthuld wordt. Hoeveel exemplaren van The Glenlivet 12 dan met dit label verkocht worden, is nog niet bekendgemaakt.
Foto: The Glenlivet

POPULAIR NIEUWS