Deze Ierse distilleerderij heeft een nieuwe single malt whisky als paradepaardje

Nieuws
donderdag, 16 mei 2024 om 12:00
waterford cuvee koffie single malt whiskey
De Waterford Distillery in Ierland heeft haar oudste whisky tot nu toe onthuld. De Waterford Cuvée Koffi whisky is samengesteld uit 24 single farm origins die tussen de zes en zeven jaar oud zijn. Hiermee is de drank officieel een zes jaar oude single malt whisky.
10x | Pipet | 3 ml | Whisky Pipet Image
10x | Pipet | 3 ml | Whisky Pipet
EUR2.95
Op voorraad
Koop op bol.
Elk van de single farm origins (gerstsoorten) die gebruikt is in de drank is afzonderlijk gedistilleerd met lokale Ierse gerst. Deze gerstsoorten komen van verschillende terroirs in het zuidoosten van Ierland. Op deze manier combineert de distilleerderij verschillende smaken van Ierse boerderijen in één single malt expressie.
Mark Reynier, CEO en oprichter van Waterford Distillery, vertelt dat de botteling een resultaat is van een jarenlange zoektocht naar smaken. De whisky van de Ierse stokerij is volgens hem echt een landbouwproduct en geen gefabriceerd product.
‘De Waterford wordt nu het hoogtepunt van ons portfolio en de benchmark voor toekomstige cuvée concepten die we later dit jaar op de markt zullen brengen.’

Wat is de Waterford Cûvee Koffi single malt whisky?

De Waterford single malt whisky heeft gerijpt in verschillende soorten vaten. Dit zijn first fill Amerikaanse eikenhouten vaten (36 procent), virgin Amerikaanse eikenhouten vaten (17 procent), premium Franse eikenhouten vaten (21 procent) en Vind Doux Naturel vaten (26 procent).
Na de rijping is de expressie gebotteld op 50 procent alcohol by volume (ABV).
Dit zijn de tasting notes van de Waterford Cûvee Koffi single malt whisky:
Neus: Rode appel op bruin brood, thee, marmelade, witte peper, gemengde droge kruiden, cola, sorbetsnoepjes en lichte lavendel in verse aarde.
Smaak: Kruiden, citroen, aardbeien zandkoekjes, zwarte peper, grapefruit, chili chocolade, oesters, gerstesuiker, zomerfruit, zoethout en andere zoete tonen.
Afdronk: Lang en droog met zachte kruidigheid en gedroogd fruit.
De whisky is voorzien van een label dat gemaakt is door de Franse kunstenaar Nathanaël Koffi. Net als bij de andere Waterford expressies bevat de fles de kenmerkende TÉIREOIR-code van het merk, waarmee de reis van de whisky van gerst tot fles in kaart brengt.
De Waterford Cuvée Koffi single malt whisky is nu te koop bij Waterford Distillery en is snel wereldwijd online te vinden. Of de expressie ook bij de slijters in de schappen terecht komt, is niet bekend. De prijs van een fles is 85 pond (omgerekend ongeveer 100 euro).

POPULAIR NIEUWS