The Hearach First Fill Oloroso Cask Matured Single Malt whisky is straks te koop

Nieuws
dinsdag, 24 september 2024 om 7:00
Isle of Harris Distillery
Vond jij de eerste expressie van The Hearach lekker? Kreeg je geen genoegen van deze single malt whisky? Dan is er goed nieuws, want morgen komt de tweede expressie uit.

Update

Inmiddels is de tweede expressie uit de doeken gedaan: The Hearach First Fill Oloroso Cask Matured Single Malt whisky.
Zo schrijft de distilleerderij: 'In de uiterste zuidwesthoek van Spanje ligt de oude regio Andalusië. Hier, tussen de hete en stoffige heuvels van Huelva, maken de mannen en vrouwen van sherrymakers José y Miguel Martín vaten met eeuwenoud vakmanschap en zorg voordat ze naar hun wijnmakerijen in Jerez worden gestuurd.'
De whisky is te koop vanaf 11 uur Nederlandse tijd.
Oorspronkelijk bericht
Veel wordt er niet bekendgemaakt door Isle of Harris, de distilleerderij achter het merk The Hearach. Er wordt enkel even geplaagd via een kort persbericht dat de nieuwe whisky eraan komt.

Vanaf wanneer is de nieuwe The Hearach whisky te koop?

Zo worden er dus geen details gemeld over de tweede expressie. Wel wordt gezegd hoe laat en waar de whisky te koop zal zijn. Dat is vanaf negen uur ’s morgens Nederlandse tijd. De whisky wordt te koop aangeboden via de distilleerderij zelf (online) en winkels in het Verenigd Koninkrijk.
Isle of Harris opende de deuren van de distilleerderij in 2015. Vervolgens verscheen in 2023 de eerste single malt whisky van de Schotse stoker: The Hereach. Dat was een whisky die had gerijpt in ex-bourbon en oloroso vaten.

Waar komt de naam The Hearach vandaan?

De naam van de whisky komt bij de inwoners van het eiland Harris vandaan. Hearach betekent namelijk letterlijk inwoner van Harris.
Wil je meer weten over de distilleerderij? Lees dan vooral onze Distilleerdrij Donderdag: Isle of Harris Distillery is opgericht uit sociaal aspect. Daarin staat onder meer het volgende:
'De bouw van de Isle of Harris Distillery duurt ongeveer een jaar en in 2015 gaan de deuren open. Op dat moment zijn er tien mensen in dienst, waaronder jonge distilleerders die voor het eerst in de whisky-industrie aan de slag gaan. De gemiddelde leeftijd van het distilleerteam ligt op 25 jaar.
Isle of Harris heeft een plan om binnen vijf jaar het medewerkersaantal te verdubbelen. Dat aantal wordt al snel gehaald en in 2024 zijn er inmiddels 50 mensen in dienst. Het voltallige personeel van Isle of Harris is lokaal, waarmee het sociale karakter van de stokerij wordt versterkt.'
Morgen zal er ongetwijfeld meer bekend worden over de nieuwe expressie. Houd de officiële website in de gaten.
Exclusieve Glencairn Cut Whiskyglas - 16% Loodkristal - Handgemaakt Image
Exclusieve Glencairn Cut Whiskyglas - 16% Loodkristal - Handgemaakt
EUR27.4
Op voorraad
Koop op bol.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op 24 september 2024.

POPULAIR NIEUWS